Gazete Vatan Logo
Futbol Lucescu'dan yabancı sınırı açıklaması!

Lucescu'dan yabancı sınırı açıklaması!

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve Hakan Çalhanoğlu, Romanya ile deplasmanda oynanacak hazırlık karşılaşması öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Lucescu'dan yabancı sınırı açıklaması!

Ailli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Romanya maçı öncesinde açıklamalarda bulundu... Yabancı sınırı ile ilgili sorularla da karşılaşan Lucescu, Türkiye Ligi’nin yaş ortalamasının 29-30 olduğunu bunun Avrupa’dan çok daha fazla olduğuna dikkat çeken Lucescu, şunları söyledi:
“POLONYA, Yunanistan, Rusya Romanya gibi ülkeler Doğu Avrupa ülkeleridir. Benim söylemek istediğim bu. Röportajımda daha farklı, daha önemli yerler vardı.
YAŞIN ÖNEMİ YOK!
Mücadeleci bir Türkiye takımını kiminle yapabilirim. Sahada oynayan ekibe baktığınız zaman yüzde 50, 50 oranı sahada gözükmüyor. Ben yabancı oyuncuya karşıyım demedim, olduğu gibi kalmasından yanayım. Ama milli takımdaki oyunculara daha fazla fırsat verilmesini talep ettim.
BEN değerli Türk futbolcularını bırakıp, hiçbirini çağırmayacağım demedim. Çünkü, değerli futbol oynayan oyuncular 35-36 yaşında da iyi futbol oynayabilir. Saydığınız oyuncular sakatlıklarından dolayı gelmeyen oyuncular.
Yarın geleceklerdir. Bu dönemeçte çok fazla oyuncu seyrettim Türk olarak. Şimdi sizin daha önce duymadığınız isimler olacak Milli takımda. Çok genç bir ekip ama bu ekibin, bu gençliğin önemli bir potansiyele sahip olduğunu inanıyorum. Önümüzde 1.5 sene var ve bu oyuncular değerlerini sahada göstereceklerdir buna inanıyorum.”

Haberin Devamı

HAKAN ÇALHANOĞLU: "MİLAN GİBİ BİR KULÜPTE FORMA GİYDİĞİM İÇİN MUTLUYUM"

Milan gibi bir kulüpte forma giydiği için çok mutlu olduğunu belirten Hakan Çalhanoğlu, "Milan'da oynadığım için çok mutluyum. Benim için kolay değildi. 4 ay oynamadıktan sonra transfer olup direkt 11'de oynamak. Milan bana o güveni verdi. Bana çok yardımcı oldular o konuda. Fiziksel olarak ilk başta hazır değildim. Kendimi küçük gördüm. Milan'ın büyük bir kulüp olduğunu herkes biliyor. Orada oynamak kolay değil. Ben de elimden geleni yapıyorum. Dünya Kupası'na gidemediğimiz için üzgünüz. Orası büyük bir turnuva ve biz oraya katılamadık. Önümüzdeki turnuvalara bakacağız. İyi hazırlanmak istiyoruz. İyi bir zamanımız var, inşallah önümüzdeki turnuvalarda iyi oynarız" dedi.

Haberin Devamı

"SAHADA GÖRMEDİĞİMİZ ŞEYLERİ BİZE GÖSTERİYOR"

Lucescu ile çalışmaya yeni başladıklarını belirten Hakan, "Sayın Lucescu ile birlikte yeni başladık. Hocamız çok çaba gösteriyor. Bize video analizlerde hatalarımızı, sahada yapmamız gerekenleri anlatıyor. Çok tecrübeli bir isim ve bunu her zaman gösteriyor. Çok detaylı şeylere dikkat çekiyor. Sahada görmediğimiz şeyleri bize gösteriyor. Ofansif oyunu seven bir hoca. Onunla çalışmak bizim çok önemli. Shaktar'da gösterdiği performansla büyük bir hoca olduğunu gösterdi" diye konuştu.

"10 NUMARA, 8 NUMARA, SAĞ AÇIK, SOL AÇIK FARKETMEZ"

Lucescu'nun daha önce Hakan çok iyi bir 8 numara açıklamasıyla ilgili düşünceleri sorulan Çalhanoğlu, "Hocanın dediklerine saygı duyuyorum. Sonuçta bu konuda benden tecrübeli. Bana bir görev verildiğinde en iyisini yapmaya çalışıyorum. Sahada herkes görevini yapmak zorunda. Lucescu milli takımda bana başka görev veriyor. 10 numara, 8 numara, sağ açık, sol açık fark etmez. 10 numaralardan herkes gol atmasını, final pası yapmasını bekliyor ancak maçlara takım olarak çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı