Gazete Vatan Logo
Galatasaray Lucescu'ya gittiler ama akıllar Terim'de

Lucescu'ya gittiler ama akıllar Terim'de

Tudor’u göndermekten vazgeçip Lucescu’yu sportif direktör yapmaya karar veren başkan Özbek, boşa çıkan Terim’i düşünmeye başladı. Hatta Özbek, Luce için Romanya’ya gitmeyip yerine Can Topsakal’ı gönderdi

Lucescu'ya gittiler ama akıllar Terim'de

G.SARAY’DA hareketli gündem durulmak bilmiyor. Geçen hafta Östersunds gibi bir rakibe elenilmesinin ardından teknik direktör Igor Tudor’un koltuğu iyiden iyiye sallanmaya başlarken önceki gün yapılan yönetim kurulu toplantısından radikal bir karar çıkmıştı.

ÇOK uzun süren toplantıda birçok yönetici, Tudor ile yolların ayrılmasını isterken başkan Dursun Özbek ise Hırvat teknik adamın arkasında durup yola birlikte devam edilmesi gerektiğini söylemişti. Daha sonra ise ortak bir karar alınmış ve G.Saray’a UEFA Süper Kupa’yı kazandıran Mircea Lucescu’nun Tudor’un üstünde sportif direktör olarak çalışması fikrinde birleşilmişti.

BU konuda mutabakata varan sarı-kırmızılılarda hiç beklenmeyen bir gelişmenin yaşanması akılların karışmasına neden oldu. Fatih Terim’in Türkiye Futbol Direktörlüğü’nden ayrılması başkan Dursun Özbek’in Luce kararını sorgulamasına neden oldu.

TEK BAŞINA HALLEDER

DAHA önce de Riekerink ayrıldıktan sonra Terim’i takımın başına getirmek isteyen ancak bunda başarılı olamayan Özbek, tecrübeli teknik adamın boşa çıkmasının ardından bu konuyu yeniden düşünmeye karar verdi. Öyle ki, başkan Romanya’ya Luce için kendisi gidecekti ancak Terim’in ayrılığı nedeniyle aklı karışan Özbek, yönetici Can Topsakal’ı Romen teknik adamla görüşmesi için yollayıp kendisi İstanbul’da kaldı.
ŞU an için Terim konusunda kulüp tarafından somut hiçbir girişim olmasa da başkanın aklında hem Lucescu hem de Tudor’u birlikte çalıştırmaktansa takımı tek başına Fatih Terim’e emanet etme fikri oluştu.
"YETKİLERİ GENİŞ OLACAK"
BAŞKAN Özbek’in yerine Romanya’ya dün öğleden sonra giden Can Topsakal, Lucescu ile yapılacak görüşmeler hakkında bilgi verdi: “Luce ismi doğru. Üst akıl olarak getirmek istiyoruz. Ben ön görüşmeyi yapmak için gidiyorum. Eğer anlaşabilirsek daha sonra başkanımız da görüşecek. Lucescu futboldan sorumlu tüm işlerin başında olacak ve kendisine geniş yetkiler vereceğiz. Futbol takımının yetkisi kendisinde olacak.”

Haberin Devamı