Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Lyon'dan çelişkili açıklamalar!

Lyon'dan çelişkili açıklamalar!

Lyon İletişim Direktörü Olivier Blanc, Fransa'da katıldığı bir televizyon programında Beşiktaşlı taraftarların bilet alımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Lyon'dan çelişkili açıklamalar!

Blanc'dan bilet savunması!

Kombine sahipleri için alt tribündeki biletleri öncelikli satışa çıkardıklarını belirten Blanc, "Kişi başına bir bilet satılıyordu. O bölüm bitene kadar satıldı. Sonra ise üst tribünün biletleri genel satışa çıkarıldı. Ama bu, kombine sahiplerinin bilet alma süresi dolmadan gerçekleşmedi. Burada kombine karta sahip Türkler vardı. Asıl problem bilet satışını engelleme gibi bir hakkımızın olmaması. Türk taraftarlarının çoğu Fransız vatandaşı. Bilet satışını başka bir şekilde yapmamız çok zor" ifadelerini kullandı.

Açıklaması kulüple ters düştü!

Fakat Blanc'ın açıklamalarının aksine Lyon kulübü 26 Mart'ta resmi Internet sitesinden yayımladığı açıklamada kombine sahipleri için alt ve orta tribündeki biletleri öncelikli satışa çıkardıklarını fakat üst tribündeki biletleri genel satışa sunduklarını duyurmuştu. Yani üst tribün biletleri için kombine sahiplerinin bir önceliği bulunmuyordu.

İsme bilet satışı olsa...

Bilet konusunda Lyon'u zora düşüren konulardan bir tanesi de isme satış yapılmaması. PSG'nin stadı Parc des Princes'te isme satış yapılıyor. Mesela böylece PSG adına bilet almış bir kişi biletini Türkiye ya da Almanya'dan gelmiş bir taraftara satamıyor. Böyle bir sisteme geçmenin bir maçta olamayacağını savunan Lyon İletişim Direktörü Olivier Blanc, "Böyle bir makineyi işler hale getirmek çok zor. Ellerinizi şıklattığınızda olmuyor. Bu, üzerinde iyice düşünülmesi gereken bir şey, 5 dakikada hallolmuyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Stada meşale sokmak sanılandan daha kolay"

Blanc stada meşale ve patlayıcı madde sokulmasının da sanılandan daha kolay olduğunu ve bu konuda yapacakları çok bir şey olmadığını söyledi: "Bu konuda insanları bilinçlendirmeliyiz. Mevcut yasalar bazı şeyleri engelliyor. Böyle maddeleri içeri sokmak sanılandan daha kolay. Taraftarlara bu konuda demagoji yapmaya çalışsak da eğer birisi içeri böyle bir madde sokmak istiyorsa bunun bir yolunu buluyor. Roma deplasmanına gittiğimizde bize yapılan detaylı arama birçoğumuzu rahatsız etmişti. İtalyan polisi çoğu kişiyi soyundurmuştu. Ama maalesef böyle uç şeyler olduğu müddetçe yaşanacak."

Haberin Devamı

AJANSSPOR