Gazete Vatan Logo
Futbol Maalesef Türkiye ruhu yok

Maalesef Türkiye ruhu yok

Maalesef Türkiye ruhu yok

Hoca dünyaca ünlü, oyuncular, anlayış, sistem yeni... Ancak 3 maçtır yenilen Milliler, G.Kore önünde de umut vermedi.

Bir Umut, bir de Kazım’ın kafası dışında pozisyonumuz yoktu. Emre özel-resmi maç ayrımı yapmadan yine kendini attırdı. Elemelerdeki Avusturya sınavı öncesinde tablo hiç de iç açıcı değil...



TÜRK Milli Takımı, dün akşam Güney Kore karşısında ızdırap dolu bir hazırlık maçını daha 0-0’la atlattı. Takımın başına kim gelirse gelsin futbolcular, bu maçlara bir türlü konsantre olamıyor, sahada adeta çile çekiyor.

BİR takımı maça Guus Hiddink de motive edemiyorsa artık yapacak bir şey yok demek ki... Biz de genlerimize göre bir yol haritası çizmeliyiz. Belki milli takım kampında yapılacak çift kale antrenman maçı bile dün akşamki manzaradan daha zevkli olabilirdi.



GURBETÇİ takviyeli ‘yeni’ ekip sahaya çıktığında, “En azında Avrupa’da yetişmiş adamlar, takımın çehresini değiştirir” diye düşünüyorduk. Yalanmış meğer!
HAMİT Altıntop, 2. dakikada yokladı kaleyi ama top neredeyse taça çıkacaktı. 6’da yine Hamit, sağdan ters ayağıyla G.Kore savunmasının arkasına kaçan Umut’u gördü ancak vuruşu kalecinin üzerine gitti. İlk yarının ‘oyun kurucusu’ Hamit 12’de, Mehmet Ekici ise 14’te denedi ama sonuç çıkmadı. 27’de Kore’nin Messi’si lakaplı Chu Young soldan girdi ceza sahamıza ancak çevirdiği topa kimse yetişemedi. İlk yarıdaki takımın haline üzülen Hiddink, 2. yarıya Kazım’ı ve G.Gönül’ü alarak başladı...

EMRE BOŞ GEÇMEDİ!

2. yarı ilk yarıya göre daha sakin, başlarken sahneye Emre Belözoğlu (Milli Takım’ın kaptanı!) çıktı. 59’da Ja Cheol’le tartışıp hakeme itirazdan sarıyı gördü, yetmedi bir de 60’ta aynı oyuncudan intikamını alıp 2. sarıdan oyundan atıldı.

BU takımda Nuri Şahin ve Arda Turan gibi iki yaratıcı oyuncunun olmaması gerçekten eksiklik ancak Türk Milli Takımı’nın artık bireysel yöntemlerden bir an önce kurtulması için bu yeniden yapılanma sürecine girişilmedi mi zaten?

67’de verkaçla sağdan yüklenen G.Gönül, içeri çevirmeyince mutlak bir gol kaçtı. 80’de ise belki de maçın en gole yakın anında Gökhan’ın ortasına kafayla vuran Kazım topu kaleciye nişanlayınca maç da ‘kardeş kardeş’ sona erdi.

ARDA yoksa GOL de yok!

HIDDINK’İN dönüşü için gün saydığı Arda’yı Ay-yıldızlılar mumla arıyor. Arda en son forma giydiği Belçika maçında attığı golle Mililer’e galibiyeti getirirken, sonrasında oynanan 4 maçta milliler rakip kalecileri bir türlü geçemedi.

Hamit: Yenilere örnek olmalıyız

MİLLİ Takım’ın tecrübeli yıldızı Hamit Altıntop da Emre’nin özel maçta takımı yalnız bırakmasını eleştirdi: “Güzel oynadık ama 10 kişi kalmak, kavga etmek hoş değil. Genç arkadaşlarımız var. Örnek olmamız lazım. Bunları Emre’ye de söylediğim için rahatça açıklıyorum. Takımı eksik bırakmamalıyız.”

Rae: 90 dakika kontrol bizdeydi

G.KORE’DE teknik direktör Rae maç boyunca pes etmediklerini söyledi. Türkiye gibi zorlu bir ekibe karşı 90 dakika oyunu kontrol ettiklerini belirten Rae, tribünleri selamlamaları için de “Oyuncular Türkiye’ye karşı sevgi besliyor. Türkiye’nin G.Kore’de iyi bir imajı var” dedi.

Selçuk: Takımı TEST ETTİK!

MİLLİ Takım’ın yükselen değeri Selçuk İnan, maç sonu şunları söyledi: “Çok iyi bir maç oldu. Dinamik ve güçlü bir takıma karşı oynadık. Çok diriydiler. Bu maçta kendimizi test etme fırsatı bulduk. Ve bence iyi mücadele ettik. Ligdeki zorlu maraton rekabet anlamında Milli Takım’a olumlu yansıyacaktır.”

Rakiplerimizin hepsi döküldü

MİLLİLER’İN Euro 2012 elemelerindeki rakiplerine de dünkü özel maçlar ızdırap oldu. Avusturya deplasmanda Hollanda’ya 3-1 yenildi. Belçika evinde Finlandiya, grubun lideri Almanya iç sahada İtalya, Kazakistan da Belarus ile 1-1 berabere kaldı. Azerbaycan da evinde Macaristan’a 2-0 teslim oldu.

MAÇIN YILDIZI: SUNG-RYONG

Pozisyon açısından oldukça kısır geçen karşılaşmaya damgasını vuran isim oldu. Özellikle Umut Bulut ile Kazım’ın 6 pas üzerinden yaptığı kafa vuruşlarını mükemmel bir refleksle çıkartan Güney Koreli file bekçisi, A Millilerimiz’e tek başına ‘dur’ dedi. Yan toplardaki zamanlı çıkışları da birçok atağı savuştururken, topu oyuna sokmada da çok başarılıydı. Özel maç olmasına rağmen, işini ciddiye alıp, sahanın en iyisi oldu.

BURAK YILMAZ ÇABUK YILDI

Trabzon’un yıldızı Burak seyircisi önünde 2. yarıda oyuna girdi. Ancak takımın genel havasına ayak uydurunca etkili olamadı.

HAMİT’E BİR ÖDÜL DE TFF’DEN GELDİ

FIFA’dan 2010’un ‘en güzel golü’ ödülünü alan Hamit’e Güney Kore maçı öncesinde bir plaket verildi.

Emre direkten döndü!



Milli yıldız direkt kırmızı görmediği ve hakem rapora ‘disiplin’ ile ilgili bir şey yazmadığı için ceza almayacak. Ama Avusturya kadrosu ona uzak...

F.BAHÇE’NİN ‘hırçın’ yıldızı Emre Belözoğlu, dün G.Kore’yle oynadığımız özel maçta da yaptı yapacağını. Kaptan olarak sahaya çıkan Emre 58. dakikada rakibiyle tartışıp sarı kart görürken, bu pozisyondan 2 dakika sonra bu kez de Ja Cheol’a sert girince 2. sarıdan kızardı.

HIDDINK, Emre’nin bu amatörce davranışı sonrası oldukça sinirlenirken milli oyuncu 2. sarıdan atıldığından Euro 2012 elemelerinde Avusturya ile oynayacağımız kritik karşılaşmada forma giyebilecek.

‘Uçakta olay çıkarmayın’

A Milli Takım’ın G.Kore karşısındaki gerginliği ve Emre’nin atılması TFF Başkanı Mahmut Özgener’i de kızdırdı. Maç sonu soyunma odasına inen Özgener’in takımı uyardığı öğrenildi.
BAŞKAN vekili Lütfi Arıboğan ise İstanbul’a G.Kore ile dönecek olan Ay-yıldızlılara “Türkiye’ye yakışır bir şekilde dönün. Uçakta olay çıkmasın” uyarısını yaptı.

Haberin Devamı