Gazete Vatan Logo
Basketbol Madalyaya hücum

Madalyaya hücum

Potanın Perileri'nin Başantrenörü Ekrem Memnun Eurobasket'te takımına güveniyor.

Madalyaya hücum

“İstediğimiz kadar iyi oynamıyoruz ama 5 maçın 4’ünü kazandık. Daha iyiye gidiyoruz ve maç maç bakıyoruz. Oyunumuza güveniyoruz.”

“İlerleme sağladık ancak bu şimdilik yeterli değil. Savunmada iyiyiz ama hücumda sıkıntı var. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.”

AVRUPA Basketbol Şampiyonası’nda 2. turda mücadele eden Potanın Perileri’nin başantrenörü Ekrem Memnun, oyuncuların kendisinin göreve gelmesiyle başlayan yeni düzene ayak uydurmaya başladığını söyledi. Hedeflerinin madalya ve olimpiyatlara katılım hakkı olduğunu belirten Memnun şöyle konuştu:

“BURAYA tabii ki önce olimpiyat hakkı için geldik. İstediğimiz kadar iyi oynamıyoruz ama 5 maçın 4’ünü kazandık. Dönem dönem iyi oynuyoruz, dönem dönem kötüyüz. Daha iyiye gidiyoruz ama rakipler sertleşti. Maç maç bakıyoruz. Oyunumuza güveniyoruz.

İYİ bir yere geldik, takım birbirini anlamaya başladı. Takım yorgun mental olarak da yorgun. Lig ağır geçti. Yeni antrenör ve yeni taktik ile normal seyrinde devam ediyor. İlerleme sağladık ama bu henüz yeterli değil. Savunmada iyiyiz ama hücumda sıkıntı var. Mücadelemize de kötü demem. Bugünden sonra oyunumuzu bir tık yukarı atmamız lazım.

Haberin Devamı

‘GENÇLER KATKI VERMELİ’

HER şey olabilir; dışarıda da kalabiliriz, iki maç sonunda grup lideri de olabiliriz, kaybedip -Allah korusun- elenebiliriz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye çalışacağız. Bu iyi bir şey ama iyi mücadele etmezsek kötü. Dolayısıyla benim görevim bunu sağlamak, bunu iyileştirmek için buradayım ben. Bu zaten kazanma kültürü olan bir takım.

YENİ bir antrenör, yeni düzen. Bunun için zamana ihtiyaç var ve bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Genç oyuncuların daha çok katkı vermesi lazım. Tüm turnuvayı 4-5 oyuncuyla götürmemiz imkansız. Bunun süresini artırırsak yarışın içerisinde oluruz.”

‘Rakip ayırmıyoruz’

ŞAZİYE İvegin: “Her maç performansımız artıyor. Önemli olan bir sonraki turdaki performansınız, rakip değil de bizim ne oynadığımız. Bu gruptan en iyi şekilde çıkarak geleni yenmek zorundasınız. Bu saatten sonra takım ayırmıyoruz.”
‘Hazırlık zorlu geçti’
Tuğçe Canıtez: “Uzun zamandır yarı finale kalıyoruz. Yeni antrenör, yeni takım ve kısıtlı hazırlık dönemiyle kendi açımdan biraz daha zorlu olduğunu düşünüyorum.”
Işıl: Taşlar oturuyor
MİLLİLER’İN oyun kurucusu Işıl Alben, eksikleri hızla kapattıklarını ifade etti: “Bazı gençlerin ve Ekrem Hoca’nın taktiğinin oturması zaman aldı. Karadağ maçında bazı taşların oturduğunu gördük. Nasıl başladığınız değil nasıl bitirdiğiniz önemli.”

Haberin Devamı

Birsel: Çekincem uzun takımlar

PERİLER’İN önemli isimlerinden Birsel Vardarlı, alacakları bir galibiyetin çeyrek final olacağını söyledi: “Karadağ maçı öncesi taktik ve mental olarak hazırdık. Geri dönmelerine fırsat vermeden maçı kazanarak kendimize güvenimizi artırdık.
GRUPTAN çıkmayı henüz garantileyemedik. Mutlaka bir galibiyet alıp çeyrek finali garantilemeliyiz. Turnuvada herkes herkesi yenebiliyor. Uzun takımlar bize ters geliyor, tek çekincem bu. Onun dışında kim gelirse gelsin.”

Haberin Devamı