Gazete Vatan Logo
Futbol Mahkeme yasak koymadı

Mahkeme yasak koymadı

Eğlence mekanında tanıştıktan sonra evine götürdüğü kızları darp ettiği iddia edilen Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes hakkında 10 yıla kadar hapis istenen davanın 3. duruşması görüldü.

Mahkeme yasak koymadı

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 31. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya iki kez 'kasten yaralama' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenen Beşiktaşlı futbolcu Manuel Fernandes ile şikayetçiler Damla Ç. ve Gülşah Ö. katılmadı. Mahkeme Başkanı Emine Çiğdem Yılmaz, tanık Seda Parsekeri'in Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde ifadesinin alındığını belirtti.

"MÜŞTEKİLER BANA SU ŞİŞESİ FIRLATTILAR, KÜFÜR ETTİLER"

Fernandes'in arkadaşı olduğunu belirten Seda Parseker'in talimatla alınan ifadesinde, "Olay günü olay yerindeydim. Müştekileri tanımam. Sanığı tanırım. Kendisi arkadaşımdır. Olay günü sanığın Dikilitaş Mahallesi Hakkı Yeter Caddesi'nde bulunan ikametinde kalabalık bir arkadaş grubu ile oturuyorduk. O sırada saat 04.00 civarında müştekiler geldi. Müştekiler eve girerken Öykü arkadaşım 'Ayakkabılarımızı çıkarır mısınız?' dedi. Bu sırada müştekiler bana su şişesi fırlattılar, küfür ettiler. Bunun üzerine sanık evde bulunan müştekilere, 'Benim evimden çıkar mısınız?' dedi. Sanıkla müştekiler arasında bir tartışma olmadı. Müştekiler sanığa küfür etti. Yaralama olayı da olmadı. Bilgi ve gördüm bundan ibarettir" dediği belirtildi.

"MÜVEKKİLİM RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE DURUŞMAYA KATILAMAMIŞTIR"

Fernandes'in avukatı Hakan İnci de müvekkilinin rahatsızlığına ilişkin raporu mahkemeye sunarak, "Müvekkilim rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamamıştır. Mazeretin kabulüne karar verilmesini talep ediyorum. Yakın bir güne duruşma günü verilirse bizzat kendim duruşma gününde hazır edeceğim" diye konuştu.

"İKİ GÜN İSTİRAHAT UYGUN GÖRÜLMÜŞTÜR"

Beşiktaş JK A Futbol Takımı Doktoru tarafından verilen ve bugün mahkemeye sunulan sağlık raporunda, "Kulübümüzün sporcularından Manuel Fernandes 15 Ocak 2014 tarihinde oynanan maç esnasında oluşan bel ağrıları sonrasında yapılan muayenede lomber bel ağrısı tanısı koyularak iki gün istirahat uygun görülmüştür" denildi.

FERNANDES'E YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI TALEBİ

Öte yandan şikayetçi iki genç kızın avukatı Mehmet Nuri Yılmaz, ünlü futbolcunun Rusya'daki bir takımla anlaşmış olduğuna dair haberler çıktığı için Fernandes'e yurtdışı çıkış yasağı konulmasını talep etti. Mahkeme Başkanı Emine Çiğdem Yılmaz da, sanığın hastalığına ilişkin rapor sunduğunu belirterek, mazeretinin kabulüne karar verdi. Sanığa yurtdışına çıkış yasağı konulması talebini reddeden mahkeme, duruşmayı 1 Nisan 2014 gününe erteledi.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Beşiktaş'ın dünyaca ünlü Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes'i mahkemelik eden olay 4 Mayıs 2013 gecesi yaşandı. İddiaya göre arkadaşlarıyla birlikte gece kulübünde eğlenen ünlü futbolcu, burada Damla Ç. (21) ve Gülşah Ö.(23) ile tanıştı. Grup, buradan önce başka bir eglence mekanına ardından da ünlü futbolcunun evine gitti. Ancak gecenin sonunda iki genç kız, soluğu Beşiktaş Merkez Karakolu'nda aldı. İkili, karakoldaki ifadelerinde ünlü futbolcunun kendilerini darp ettiklerini iddia etti. Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda Gülşah Ö.'nün parmaklarında ve sağ şakağından, Damla Ç.'nin ise elinde ve kolunda yaralanmalar olduğu bu yaralanmaların 'basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek' nitelikte olduğu ifade edilirken, savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Manuel Fernandes'in iki kez 'kasten yaralama' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi. 13 Eylül ayında İstanbul 31. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, iki genç kız şikayetçi olduklarını söylemiş, mahkeme de Manuel Fernandes hakkında duruşmaya zorla getirme kararı çıkarmıştı.

Haberin Devamı