Gazete Vatan Logo
Futbol Maicon'un kardeşi Maurides Çin'e gitti!

Maicon'un kardeşi Maurides Çin'e gitti!

Galatasaraylı Maicon’un Suudi Arabistan’a gitmesinin ardından, Sofya’daki kardeşi Maurides de transferin son gününde Çin’in yolunu tuttu.

Maicon'un kardeşi Maurides Çin'e gitti!

Futbol transfer marketinin gözde noktalarından olan Çin’de transfer sezonu kapanırken, son gün ise bazı flaş imzalara sahne oldu. Bulgaristan birinci liginde bu sezon attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken Galatasaraylı eski futbolcu Maicon’un kardeşi Maurides de Uzakdoğu diyarının yolunu tuttu.

Kulübüne kazandırdı, kendisi de kazanacak

24 yaşındaki Brezilyalı forvet, Chang Yatai Kulübü’ne transfer oldu. Çin ekibinin bu transfer için CSKA Sofya’ya 2.9 milyon euro bonservis ücreti ödeyeceği belirtildi. Futbolcunun kazanacağı para açıklanmamakla birlikte, Bulgar ekibinde aylık kazancı 20 bin euro olduğu öğrenilen oyuncunun, yeni adresinde bundan çok daha fazla kazanacağı tahmin ediliyor.

‘Şişmansın’ dediler vazgeçtiler

Maurides aslında ocak ayında Rapid Wien’e transfer olacaktı. Her konuda anlaşılan Brezilyalı oyuncu sağlık kontrolünden geçmek üzere Viyana’ya gittiğinde ise sıkıntı doğdu. Avusturya ekibi onun gol rakamlarından çok ağırlık rakamlarına önem verince transferinden vazgeçti. Futbolcunun sekiz kilo fazlası olduğu gerekçesiyle bu yönde bir karar aldı.

Haberin Devamı

İstanbul-Sofya hattında görüşüyorlardı

İstanbul ile Sofya’nın birbirine olan yakınlığından dolayı Maurides ile abisi Maicon sık sık görüşüyorlardı. Ancak abi kardeş bir anda dünyanın farklı notlarına dağılıp, birbirlerinden uzaklaştılar. Galatasaraylı futbolcunun Suudi Arabistan’a gitmesinin ardından, kardeşi de Çin’e gidince eskisi kadar sık görüşme şansları kalmadı.


(Skorer)