Gazete Vatan Logo
Futbol Makelele’ye Anelka engeli

Makelele’ye Anelka engeli

Makelele, F.Bahçe’nin eski yıldızına Beşiktaş’ı sordu ama... “Beşiktaş’a gitmeni tavsiye etmem. Sıradan bir takım, maddi problemleri var.”

CHELSEA’NİN Fransız oyuncusu Claude Makelele’nin Beşiktaş’a transferinde sürpriz pürüz! Futbol Şubesi Sorumlusu Celal Kolot ve asbaşkan Mario Berk günlerdir İngiltere ile İspanya arasında mekik dokurken Fransız futbolcu ile anlaşma aşamasına geldi. Ancak önceki gün Makelele’nin yaptığı bir telefon görüşmesi keyifleri kaçırdı. Fransız oyuncu, Milli Takım’dan arkadaşı olan eski F.Bahçeli yıldız Nicolas Anelka ile konuşarak Türk futbolu ve Beşiktaş hakkında bilgiler istedi.

CAN SIKICI YORUM

ANCAK Anelka’nın Makelele’ye Beşiktaş konusunda verdiği referans hiç de olumlu değildi. İstanbul’u ve Türkiye’yi ballandırarak anlatan Anelka, konu Beşiktaş’a geldiğinde şunları söyledi: “Beşiktaş’a gitmeni tavsiye etmem. Sıradan bir takım ve maddi problemleri de var. Son olarak Tigana’yı gönderdiler. İstikrarsız bir yapıları var. Ne olacağı belli olmaz.” Bu sözler üzerine Makelele’nin bir süre düşündüğü, Beşiktaşlı yöneticilerle daha titiz bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Anelka’nın sözlerine canı sıkılmasına rağmen transferden vazgeçmeyen Makelele, yöneticiler Kolot ve Berk’e, yıllık ücretini bonservis durumuna göre belirleyeceğini söyledi. Beşiktaşlı yöneticilerin Chelsea menajerleri ile yaptığı görüşmelerde, Makelele’nin bonservisinin 3 milyon Euro olması sıkıntı yaratırken, bu futbolcunun İngiliz kulübündeki alacaklarına karşılık bonservisini bedava alma durumunun olabileceği yöneticileri biraz olsun rahatlattı.

Bu arada, dün İngiltere’deki görüşmelerini sürdüren Kolot-Berk ikilisine başkan Yıldırım Demirören de katıldı. Demirören, Anelka’nın Makelele’ye söylediklerini duyunca “Çok yanlış yapmış. Biz de derhal Pascal Nouma’yı bulalım. Makelele, Beşiktaş’ı bir de Pascal’dan dinlesin. Bakalım o zaman ne olacak?” dedi. Demirören’in de katıldığı transfer görüşmelerinin bugün de devam edeceği, siyah-beyazlıların bu konuda olumlu bir sonuç almayı umduğu öğrenildi.

‘O İSTİYOR’

BU arada Chelsea’den ayrılmayı kafasına koyan Makelele’nin Tunuslu menajeri Jamie Ladjemi, yakın arkadaşı Türk menajer Mustafa Söğüt ile görüşerek milli futbolcunun Beşiktaş’a gelmek için en önemli şartını açıkladı. Ladjemi şunları söyledi: “Eğer Beşiktaş bonservise para verirse Makelele yıllık 2 milyon Euro’ya gelmeye hazır. Eğer biz bonservisi alırsak yıllık en az 3 milyon Euro isteriz. Bonservis konusunu biz de Chelsea ile görüşeceğiz. Oyuncum Beşiktaş’a gelmek istiyor. Ancak Beşiktaş Kulübü elini çabuk tutmalı. Çünkü Makelele’yi isteyen 1-2 kulüp daha var. 2-3 gün içinde İngiltere’de Chelsea ile masaya oturabiliriz” dediği öğrenildi. Beşiktaşlı yöneticilerin İngiltere’de bugün de hem Chelsea yetkilileri, hem de Makelele ile yeniden masaya oturacak.

Haberin Devamı