Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Maliye Bakanlığı'ndan F.Bahçe'ye şok

Maliye Bakanlığı'ndan F.Bahçe'ye şok

Kenan Evren Lisesi arazisi için uğraşan Fenerbahçe yönetimine Topuk Yaylası ve Pendik'teki arazilerden de kötü haber geldi.

Maliye Bakanlığı'ndan F.Bahçe'ye şok

Yönetim, Topuk Yaylası’nda yapılan çalışmalar neticesinde tesisin önündeki göl halkın kullanımı için bırakılırken, arazinin sarı-lacivertli kulüpte kalması planlanıyordu. Fakat 25 yıllığına kiralanan Topuk Yaylası'nın tahsis amacının dışında ticari faaliyetlerde bulunması yüzünden Maliye müfettişleri tesislerin yıkılmasını ve bölgeye yeniden mera ve yayla vasfı kazandırılmasını önermişti.

Maliye Bakanlığı'nın dosyayı yeniden gündemine aldığı ve Topuk Yaylası'ndaki tesislerinin yıkımı için mahkeme sürecinin başlanacağı bildirildi. Başkan Aziz Yıldırım’ın diğer bir hayali olan Pendik Projesi ise Kurna Köy sınırları içinde bulunuyor. 600 dönümlük arazide sarı-lacivertli kulübün tüm branşları bir arada olacak, yüzme havuzlarının, salonların, atletizm pistinin ve 16 futbol sahasının bulunacağı muhteşem bir tesis kurulacaktı. Maliye Bakanlığı’na ait arazi Pendik Belediyesi’ne “sportif amaçlı tesisler yapımı” için tahsis edilmiş, Fenerbahçe yönetimi de arazi için Maliye Bakanlığı ve Belediye ile temasa geçmişti.

Haberin Devamı

Fakat 2013 yılı Mayıs ayında Aziz Yıldırım'ın Mali Genel Kurul'da açıkladığı projenin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen henüz tek çivi bile çakılmadı. Topuk Yaylası'ndaki tesislerin amacına uygun kullanılmadığı için Fenerbahçe'yle ihtilaflı olan Maliye Bakanlığı'nın, Pendik'teki arazinin de Belediye tarafından F.Bahçe'ye verilmesine engel olduğu ortaya çıktı.

(Fotospor)