Gazete Vatan Logo
Galatasaray Mancini ilk kez konuştu!

Mancini ilk kez konuştu!

İtalyan çalıştırıcı Roberto Mancini, ülkesinin basınına Türkiye'deki tecrübelerini anlattı.

Mancini ilk kez konuştu!

Galatasaray'da Fatih Terim'in ardından göreve gelen ve sezon sonu takımdan ayrılan İtalyan çalıştırıcı Roberto Mancini, ülkesinin basınına Türkiye'deki tecrübelerini anlattı.

Tuttomercato'ya konuşan Mancini, İstanbul'da güzel bir deneyim yaşadığını ve taraftarların muhteşem olduğunu söyledi. İşte Mancini'nin açıklamalarından satırbaşları:
"İstanbul çok sıcak bir şehir, insanı bana oldukça yakın davrandı. Hiç yabancılık çekmedim diyebilirim. Hatta fazla yakın..."

Stadyumlardaki uygulamalar ve yabancı sınırı hakkında konuşan Mancini, "Ülke genelinde stadyumlar farklılık gösteriyordu. İstanbul'da ve bir kaç büyük şehir haricinde genelde eski statlar var. Yenileri yapılıyordu. Ülke futbolunda kurallar sürekli değişiyor. Yabancı sınırlaması var mesela, bu sınırlama olmasa Türk Futbolu daha hızlı büyüme gösterebilir. Bunu her seferde söyledim."

KİMLERİ ALMAK İSTEDİ?

Yabancı sınırlaması nedeniyle istedikleri oyuncuları rahatlıkla alamadıklarını belirten İtalyan çalıştırıcı, "Bu sınırlama bizi transferde de zorluyordu. Avrupa Birliği vatandaşlığıyla ilgili başvuru yapıldı ancak sonuç çıkmadı. Aldığımız yabancıları tribünde oturtmak da gereksizdi.Hakan Çalhanoğlu'nu almak istedik. O da Galatasaray'a gelmeye sıcak bakıyordu ancak sonradan vazgeçti. Rhodolfo'ya talip olduk. Bizim ardımızdan Juventus da isteyince fiyatı artırdılar. Yönetim Gomis ve Eto'o'yu almak istedi ancak ben takımı gençleştirmekten yanaydım. Gabbiadini'yi istedik alamadık. Sonrasında D'ambrosio ve Doria'yı almaya çalıştık. Athletic Bilbao'ya Laporte'yi sorduk ancak 39 milyon avro gibi bir cevap aldık. Çift pasaport taşıyan Gökhan İnler'e yöneldik. Schalke'den Max Meyer... Bütün bu büyük isimlerle irtibat kurduk ancak kulüp hiçbirini alamadı."

GİDEBİLECEĞİNİZ 12 KULÜP

Türkiye'de Roberto Carlos, Şota Arveladze, Bilic gibi kaliteli çalıştırıcıların görev yaptığını belirten Mancini, yakın gelecekte ne yapacağıyla ilgili sorulan soruyu Mancini şu şekilde cevapladı: "Dünya'da gidebileceğiniz 12 kulüp var. Gelecek projelere göre karar vereceğim. Türkiye'den gelen teklif sıradışıydı ve kabul ettim.

TÜRK YILDIZLAR...

Türkiyede görev yaptığı süre boyunca beğendiği Türk futbolculara da değinen Mancini, Salih Uçan, Gökhan Töre ve Bursaspor'un 96 doğumlu yıldız adayı Enes Ünal'ın yüksek kalitede oyuncular olduğunu söyledi.

Haberin Devamı