Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Manisaspor'a şok haber!

Manisaspor'a şok haber!

FIFA, Manisaspor'un 1,7 milyon Euro ödememesi halinde ligden 6 puanının silineceğini belirtti.

Manisaspor'a şok haber!

Portekiz’in Benfica Kulübü, Manisaspor’dan alacağını tahsil etmek için FIFA’ya müracaat etti. FIFA ise Manisaspor’un 1,7 milyon Euro ödememesi halinde ligden 6 puanının silineceğini belirtti.

Hürriyet'ten İsmail ER'in haberine göre, 2010 yilinda Benfica’nin oyuncusu Makakula, 2 milyon Euro bonservisle Manisaspor'a transfer olmuştu. Ancak Manisaspor Benfica'ya ödemesini gerçekleştirmemiş ve FIFA da davalık olmus. 300 bin Euro gibi bir mebla ödenmiş ancak FİFA’nın karar verdiği dogrultusunda Manisaspor'un 1.7 milyon Euro daha ödeme zorunluluğu doğdu.

Manisasporun söz konusu meblayı 6 Nisan'a kadar ödemesi gerekiyordu. Eğer odemezse FIFA talimatlari uyarinca 6 puani silinecek. Puan tablosuna da bakildiginda 16. sirada bulunan Manisasporun, en yakin rakibi 15. Bucaspor ile arasında 1 puan fark var. Eğer bu mebla ödenmezse, 3 büyüklere sattığı oyunculardan 35 milyon Euro gelir elde eden zamanın efsane takımı, 2. Lig B kategorisine düşme tehlikesi ile karşı karşıya.

35 milyon Euro elde ettikleri kadroda Selçuk, Caner, Arda, Burak, Hakan Balta, Filip Holosko, Ufuk Ceylan, Ersan Gülüm, Uğur İnceman, Nizamettin Çalıskan, Sezer Öztürk, Güven Varol bulunuyordu.

Haberin Devamı