Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Manny Pacquiao yarı orta siklet şampiyonu unvanını aldı

Manny Pacquiao yarı orta siklet şampiyonu unvanını aldı

Filipinli boksör Manny Pacquiao, ABD'li Timothy Bradley'i hakem kararıyla yenerek, Dünya Boks Organizasyonu (WBO) yarı orta sıklet şampiyonu unvanını aldı

Manny Pacquiao yarı orta siklet şampiyonu unvanını aldı

ABD'nin Nevada eyaletinin Las Vegas kentindeki MGM Grand Hotel'de düzenlenen WBO yarı orta sıklet unvan maçında, kariyerinde 57 galibiyet, 6 yenilgi, 2 beraberliği bulunan 37 yaşındaki Manny Pacquiao ile 33 galibiyet, 1 mağlubiyet, 1 beraberlik elde eden 32 yaşındaki Timothy Bradley karşılaştı.

Pacquiao, daha önce bir kez mağlup olup bir kez de yendiği Bradley'e karşı çıktığı müsabakayı, 12 raunt sonunda hakem kararıyla kazandı. Üç hakemin de 116-110 üstün ilan ettiği Pacquiao böylece boştaki WBO yarı orta sıklet kemerinin sahibi oldu.

Ülkesi Filipinler'de milletvekili de olan Pacquiao, karşılaşma sonrası yaptığı, "An itibarıyla emekli olduğumu söyleyebilirim. Evime gidip bu konuyu düşüneceğim. Fakat artık ailemle olmak ve insanlara hizmet etmek istiyorum." açıklamasıyla aktif kariyerini sonlandıracağı sinyalini verdi.

8 farklı sıklette dünya şampiyonu olmayı başaran tek boksör Pacquiao, "asrın müsabakası" yakıştırması yapılan 2 Mayıs 2015'teki maçta Floyd Mayweather'a yenilmişti.