Gazete Vatan Logo
Futbol Marcus Thuram'dan George Floyd protestosu!

Marcus Thuram'dan George Floyd protestosu!

Amerika Birleşik Devletleri'nde George Floyd isimli siyahi birinin polis tarafından boğazına basılması sonrası yaşamını yitirmesi sonrası patlak veren protestolar ülke geneline yayıldı. Sporcular, Floyd ıçin mesajlar yayımlarken; Bundeslıga da buna duyarsız kalmadı.

Marcus Thuram'dan George Floyd protestosu!

Dünya ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) corona virüs salgını nedeniyle zor günler geçirirken, ABD, şimdi de protestolarla çalkalanıyor. George Floyd isimli siyahi bir ABD vatandaşınını polis tarafından öldürülmesi sonrası yaşamını yitirmesi, ülke çapında gösterilere neden oldu.

Çok sayıda gösterici Los Angeles'tan Miami'ye Chicago'dan Minnesota'ya kadar birçok bölgede protesto düzenledi. Birçok kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bir çok sporcu da Floyd için adalet mesajları attı. Kıta dışında da Londra'da protesto gösterileri düzenlendi.

Almanya Ligi'nde de oyuncular olaya duyarsız kalmadı. Borussia Mönchengladbach'ın Union Berlin'i 4-1 yendiği maça Marcus Thuram'ın protestosu damga vurdu. Fransız forvet, Union Berlin'e attığı 2 golün ardından George Floyd'u unutmadı ve spor tarihinin en önemli protestolarından birini sergileyen Colin Kaepernick (Eski Amerikan Futbolu oyuncusu Kaepernick, siyahilerin polis tarafından öldürülmesini protesto için maçlar öncesi okunan Amerika Milli Marşı sırasında diz çöktü) gibi dizlerinin üstüne yerde kaldı ve olaya tepki gösterdi

Haberin Devamı

Schalke forması giyen Amerikalı futbolcu McKennie ise Werder Bremen maçında "George için adalet" yazılı kol bandı ile mücadele etmişti. Maç sonrası ise sosyal medya hesabından "justiceforgeorgefloyd" (Georgefloyd için adalet) ve "saynotoracism" (Irkçılığa hayır) hashtag'lerini kullanarak "İnandığımız şey için ayağa kalkmalıyız ve inanıyorum ki işitmenin zamanı geldi" mesajını paylaştı.