Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Maskot Çakır, atom dağıttı!

Maskot Çakır, atom dağıttı!

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı’nın resmi maskotu Çakır, Deaflympics 2017 tanıtım etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Maskot Çakır, Samsun halkına geleneksel tatlı atom ikram etti.

Maskot Çakır, atom dağıttı!

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen etinlikte kentin yöresel kıyafetini taşıyan Çakır, Samsunlu vatandaşları 18 Temmuz’da başlayacak olan 23. Yaz İşitme Engellileri Olimpiyat Oyunları’nda sporculara destek olmaya davet etti. Vatandaşlara atom dağıtan ve fotoğraf çektiren Çakır Samsun halkının ilgi odağı oldu.

Etkinlik hakkında bilgi veren 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları Pazarlama ve Halkla İlişkiler Direktörü Aşkın Atan, “Dünyanın en büyük 3’üncü, Türkiye’nin en büyük spor organizasyonu olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları resmi maskotu Çakır’ın halkla buluşmasını sağlıyoruz. Maskotumuzu çeşitli etkinliklerle çocuklarımızla, gençlerimizle ve ailelerle tanıştırıyoruz. Sportif etkinliklerimiz zaten devam ediyor. 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatlarında yer alan 21 branşı küçük oyunlarla Samsun halkına tanıtarak, vatandaşlarımızı hem açılışa, hem de milli takımımızı desteklemeye salonlarımıza bekliyoruz” dedi.

Halkın resmi maskot Çakır’a yoğun ilgi gösterdiğini belirten Atan, tanıtım etkinliklerinin önümüzdeki günlerde de hızla devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı