Gazete Vatan Logo
Futbol Matodorlar’ın anahtarı orta saha!

Matodorlar’ın anahtarı orta saha!

Xavi ile Xabi Alonso’nun yokluğunda Iniesta-Fabregas-D.Silva ve Busquets, İspanya’nın hem savunma hem de hücum yükünü sırtlayacak. Son 2 turnuvanın şampiyonu bu kez beklentilerin daha uzağında kalarak Fransa’ya gelse de D Grubu’nun mutlak favorisi.

Matodorlar’ın anahtarı orta saha!

AVRUPA Şampiyonası tarihinde ilk kez üst üste 2 şampiyonluk yaşayan (2008-2012) İspanya, 1964’teki zaferi ile birlikte turnuvada Almanya ile birlikte en çok kupayı ülkesine götüren ülke durumunda... 2010 Dünya Kupası’nı Güney Afrika’da kazanarak ‘Altın Jenerasyon’ ile Avrupa futboluna hükmetmeye başlayan Boğalar, son iki Avrupa Şampiyonası’nı kazanırken 2014 Dünya Kupası’nda ise gruptan bile çıkamamaları en büyük sürpriz olarak turnuva tarihine işlendi.

GRUP aşamasında 10 maçta 9 galibiyet alıp tek yenilgisini de grubu ikinci sırada tamamlayan Slovakya karşısında alan İspanya bu kez de turnuvanın favorileri arasında. Lakin son iki şampiyonaya göre bu kez handikapları çok daha fazla... Teknik patron Vicente del Bosque eleme gruplarında genellikle oyun yükünü orta saha oyuncuları üzerinde toplayan bir oyun modeli tercih ederken bunda forvetteki isimlerin yetersizliği-formsuzluğu büyük etkendi...

KADROYA dahil ettiği forvetler Aduriz, Vazquez, Morata, Nolito ve Pedro Rodriguez... Bu oyuncuların sezon boyunca kendi takımlarındaki performansları da göz önüne alındığında İspanya’nın Euro 2016’daki taşıyıcı gücünün forvetleri olması ancak sürprizlere bağlı.

Haberin Devamı

ÇITAYI BELİRLEYECEK

ORTA saha ise Matadorlar’ın direnç bölgesi. Turnuvanın ‘Büyükleri’ arasında en etkili orta sahalardan birine sahipler. Iniesta-Fabregas-David Silva-Busquets dörtlüsü birbirleri ile oynama, birbirlerini tanıyıp tamamlama açısında Euro 2016’nın en iyi oyuncuları. Geçtiğimiz turnuvalarda gelen şampiyonluklarda Xavi ile Xabi Alonso’nun varlıkları en büyük güç kaynağı idi. Bu ikilinin yokluğunda ise orta sahadaki isimler bir anlamda da kendilerini kanıtlama savaşına girecekler. İspanyol medyası da Xavi ile Xabi Alonso’nun yokluğu nedeniyle orta saha oyuncularına soru işaretlerini sürekli yöneltiyor. Bu aşamada İspanya’nın savunma-orta saha işbirliğinde sahada göstereceği performans takımın da çıtayı ne kadar yükseğe koyacağını belirleyecek.

En uzun süre gol yemeyen takım!

İspanya Milli Takımı Avrupa Şampiyonası tarihinde en uzun süre gol yemeyen takım unvanını elinde tutuyor... 10 Haziran 2008’de Rusya ile oynanan mücadelenin 86. dakikasında yediği gol sonrasında Matadorlar şampiyon olana kadar gol yemezken Euro 2012’de İtalya ile grup aşamasında 1-1 berabere kaldıkları maçın 86. dakikasına kadar kalelerini gole kapatıp 510 dakika gol yemedi.

Haberin Devamı