Gazete Vatan Logo
Futbol Mavi ateş Norveç'te yakacak!

Mavi ateş Norveç'te yakacak!

Avrupa Ligi 3. ön elemesinde Karabük, Rosenborg'la berabere kaldı, turu perşembe günkü rövanşa bıraktı

Mavi ateş Norveç'te yakacak!

KARABÜK Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda ilk Avrupa Kupası maçı heyecanı yaşandı. Tolunay Kafkas bundan 15 yıl önce G.Saray formasıyla sahada mücadele ettiği rakip Rosenborg ile bu kez yedek kulübesinin patronu olarak rakipti. Tribünde de o günkü hocası Fatih Terim vardı. Tolunay hocanın maç stratejisi 'Henüz tam hazır olmadığını söylediği' kadrosuna göre hiç de fena değildi. Rosenborg’u iyi çözmüştü Karabük. İlk yarıda rakibini iyi durduran, devre sonuna doğru açılan temsilcimiz 43’te Erdem’in sol ayakla vuruşuyla gole yaklaştı, 2 dakika sonra da yine uzaktan şutla Kumbela yokladı; kaleci kurtardı.

İKİNCİ yarıya da etkili girdi temsilcimiz. 52’de Ahmet İlhan, çizgiye indi orta yaptı, hareketli topa Kumbela şık bir kafa vuruşu yaptı, kaleci kurtardı. 66’da Erkan Kaş, sağ taraftaki paslaşmalar neticesinde sol ayakla sert vurdu, yine Hansen kurtardı. Maçın sonlarına doğru rakibini ataklarıyla bunaltan Karabük, 86’da Ahmet İlhan Özek’in sağ taraftan yaptığı gol girişiminden sonuç alamadı. 90+1’de kaleci Waterman’ın degajıyla topla buluşan Onur, ceza sahasına girdi, iki rakibini ekarte etti; şık da vurdu... Ancak gecenin kahramanı Hansen, cepheden gelen topu muhteşem kurtardı.

Haberin Devamı

CEZA alanı dışından şutlarla gol arayan Karabükspor, maçın genelindeki oyun stratejisi olarak olumlu bir görüntü çizdi. Kumbela ve Tanju Kayhan’ın yeni transferler olarak takıma uyum sağladığı görüldü. Norveç’te turu geçmek için bu oyuna ilave edilmesi gereken tek şey; GOL...