Gazete Vatan Logo
Futbol Mayıstan sonraya da sıcak bakıyorum

Mayıstan sonraya da sıcak bakıyorum

Sezon sonuna kadar Milli Takım’a ‘evet’ diyen Fatih Terim sonrası için de yeşil ışık yaktı...

Mayıstan sonraya da sıcak bakıyorum

UTBOL Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim’e 4 yıl boyunca Milli Takım’ı çalıştırması için yaptığı teklifin ardından gözler Ünal Aysal-Terim zirvesine çevrilirken, kritik görüşme dün gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılıların 1 numarası Bodrum’a gitmeden önce dün saat 11.00’de Florya’da Terim’le görüştü.
50 dakika süren zirvenin ardından Aysal, saat 11.50’de Demirören’i arayarak kararlarını bildirdi.

‘ŞART OLMAZ’

G.Saray Başkanı “Biz Fatih hocayla görüşmemizde şu karara vardık. Hoca 4 maç için Milli Takım’da görev alsın. Sonrasında Milli Takım’a danışmanlık yapsın. Sezon sonuna kadar hem G.Saray hem Milli Takım’da çalışsın, sonra sadece bize devam etsin” derken, Demirören ise şu yanıtı verdi: “Biz size de hocaya da söyledik. İlk yıl ortak çalışma tamam ama sonraki 3 yıl için sadece Milli Takım’da görev yapmalı. Başka şart olmaz. Yönetim ve Fatih hoca ile konuşup açıklamayı yaparız.”

VAAT SÖZ KONUSU DEĞİL

ÜNAL Aysal, Demirören’e ilettiği yanıtı resmi olarak da deklare ederken, TFF yönetimi de olağanüstü toplandı. Sonrasında ise Terim operasyonun kilit ismi Göksel Gümüşdağ Florya’da hocayla tekrar biraraya geldi. Yaklaşık 3.5 saat süren bu buluşmada Terim, TFF’nin teklifi için “Başkanla yaptığım görüşmede herhangi bir vaat sözkonusu olmadı. Mayıs sonuna kadar kulübümle olan mukavelem devam edecek. Yaptığımız görüşmede başkan sözlü olarak uzun yıllar benimle çalışmak istediklerini iletti. Ancak Milli Takım’ın bana karşı olan teklifini kullanarak kendime avantaj sağlayamam. Size bir söz verdim. Önemli olan ülke futbolu. Mayıstan sonra da Milli Takım’da kalmaya sıcak bakıyorum” sözleriyle Ay-yıldızlıları çalıştırmayı kabul etti.

BÖYLECE Terim, 4 maç için değil sezon sonuna kadar Milli Takım’da görev yapacak. Kurt hoca sezon sonunda devam etmeyecek bile olsa Ay-yıldızılıların Mayıs 2014’ten sonrasını da dizayn edecek.

Haberin Devamı