Gazete Vatan Logo
Başakşehir Malatyaspor, Başakşehir'i zirveden etti

Malatyaspor, Başakşehir'i zirveden etti

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasına lider giren Medipol Başakşehir, Evkur Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kalarak zirveyi G.Saray'a kaptırdı.

Malatyaspor, Başakşehir'i zirveden etti

Spor Toto Süper Lig'in 7. hafta maçında Medipol Başakşehir sahasında Evkur Yeni Malataspor'u ağırladı.

Müsabaka 1-1 eşitlikle sona ererken, Başakşehir, liderlik şansını değerlendiremedi. Konuk ekipte golü 30'da Boutaïb atarken, ev sahibi Başakşehir'in golü 71'de Visca'dan geldi.

Bu skorla turuncu-lacivertliler puanını 14 yaparak 2. sıraya yükseldi. Malatyaspor ise 11 puanla 9. sırada yer aldı.

Maçtan dakikalar:

13. dakikada Medipol Başakşehir etkili geldi. Visca'nın sağ kanattan kullandığı kornerde, savunmadan seken topu İrfan Can Kahveci kafa ile ceza sahası içine gönderdi. Da Costa'nın bekletmeden dönerek yaptığı vuruşta kaleci Farnolle topu köşeden kornere çeldi.

29. dakikada gelişen ev sahibi takımın atağında Clichy sol kanattan arka direğe ortasını yaptı. Da Costa'nın kafa ile indirdiği topa, altı pas içinde Mahmut vurdu, kaleci Farnolle son anda meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

30. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor öne geçti. Aleksic'in sol kanattan kullandığı kornerde Mina kafa ile topu indirdi. Altı pas önünde boş pozisyonda kalan Boutaib seken topa kafayı vurdu ve fileleri havalandırdı: 0-1.

Haberin Devamı

Mücadelenin ilk yarısı Evkur Yeni Malatyaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

52. dakikada Medipol Başakşehir gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Mossoro, ceza sahası içindeki Visca'ya pasını attı. Visca'nın sağ çaprazdan sert şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü.
65. dakikada gelişen konuk ekibin atağında ceza sahası içindeki Boutaib topu ceza yayı önünde bekleyen Rahman Buğra Çağıran'a gönderdi. Bu oyuncunun sert şutunda top üstten auta çıktı.
71. dakikada ev sahibi takım beraberliği yakaladı. İrfan Can Kahveci'nin sol kanattan yaptığı ortada, ceza sahası içinde çok iyi yükselen Visca kafayı vurdu ve topu köşeden ağlara gönderdi: 1-1.
Kalan dakikalarda başka önemli pozisyon olmadı ve mücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Maçtan notlar:

Abdullah Avcı, Erol Bulut'a karşı ilk kez puan kaybetti
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, eski yardımcısı Erol Bulut'un başında bulunduğu Evkur Yeni Malatyaspor'a karşı oynadığı 3. maçta ilk puan kaybını yaşadı.
Avcı yönetimindeki Medipol Başakşehir, geçtiğimiz sezon Evkur Yeni Malatyaspor ile oynadığı iki maçı da kazanmayı başarmıştı.
İlk kez mavi forma
Medipol Başakşehir, sezon başında tanıttığı 3. alternatif forması olan mavi renkteki forması ile ilk kez bir maça çıktı.
Turuncu-lacivertli takım, mavi forma ile çıktığı ilk maçtan beraberlikle ayrıldı.
Statta Çinli konuklar
Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 69. yılı kutlamaları kapsamında, Çin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei ve beraberindeki heyet de Medipol Başakşehir ile Evkur Yeni Malatyaspor arasında oynanan karşılaşmayı tribünden izledi.

Haberin Devamı