Gazete Vatan Logo
Galatasaray Medyayı bırak, Kartal'a bak!

Medyayı bırak, Kartal'a bak!

G.Saray'ın hocası Tudor'un büyük maç kazanamadığı için aldığı eleştirilere isyanını Vatan yazarlarına sorduk, işte yorumları:

Medyayı bırak, Kartal'a bak!

Ulueren: “İroni yapmış olabilir. Bundan dolayı tepki göstermem. Fakat kendisini geliştirme, rakipleri analiz etme çabası hiç yok.”

Ayan: “Basına olan kin ve öfkesini G.Saray teknik direktörlüğü ceketiyle kusamaz. 2 Aralık’taki kader maçına konsantre olmalı.”

Havadır: “Öfkesine anlam veremedim. Eleştirilere tahammül edebilmeli. Belli ki gaza gelmiş. Açıklamaları bahane üretmek.”

G.SARAY’IN önceki gün Aytemiz Alanyaspor’u 2-0 mağlup ettiği maçın ardından teknik direktör Igor Tudor, “Biraz ironik olacak ama 1.5 puan aldık. Türkiye’de Alanyaspor galibiyeti 1.5 puan, daha büyük maçlarda aldığınız galibiyet 3 puan olarak değerlendiriliyor” dedi. Hırvat çalıştırıcı, cumartesi günü oynayacakları Beşiktaş maçıyla ilgili olarak da “Çok önemli maç. Kazanan direkt şampiyon olacak. Maçtan sonra hemen kupa verilecek” yorumunu yaptı.
BU ifadelerle sarı-kırmızılı takımın başında Beşiktaş, F.Bahçe, Trabzon ve Medipol Başakşehir’i yenemediği için aldığı eleştirilere yanıt veren ve basın toplantısı sırasında ses tonunu bir hayli yükselten Tudor’un sözlerini ve sergilediği tutumu VATAN yazarlarına sorduk. İşte Serhat Ulueren, Mehmet Ayan ve Bahri Havadır’ın bu konudaki görüşleri:
Taraftarların içine sinmez - Serhat Ulueren
TUDOR iyi bir baba, iyi bir insan, iyi bir filozof ve iyi bir futbolcu olabilir ama asla üst düzey bir teknik direktör olamaz. G.Saray, Tudor’la devam ettiği sürece şampiyon olamayacak. İroni yapmış veya kızgınlıkla bunları söylemiş olabilir. Bundan dolayı tepki göstermem. Ama kendisini geliştirmeye, rakipleri analiz etmeye yönelik hiçbir çalışması olmadığını görüyorum.
BÜYÜK maç kazanmadan da elbette şampiyon olabilirsin ama bu taraftarın çok da içine sindirebileceği bir durum olmaz. Ve göreceksiniz G.Saray, Beşiktaş maçını yine puansız kapatacak.
Giyotinin farkında - Mehmet Ayan
TUDOR boynundaki ilmeğin, kafasına gelen giyotinin farkında. Kelimenin tam anlamıyla yangın yapıyor. Kendisinin iyi hocalığı, kötü hocalığı tartışılabilir ancak o basına kin ve öfkesini G.Saray teknik direktörlüğü ceketiyle kusamaz. G.Saray teknik direktörlüğü olgunluk ve sükunet makamıdır.
GÖREV süren boyunca elinden geleni yapar, sonuncunda ya kovulur ya da istifa edersin. Ama bu koltuk medyayla savaş koltuğu değildir. Tudor medyayı bıraksın, 2 Aralık’ta Beşiktaş ile oynayacağı kader maçında yapacaklarına konsantre olsun.
Söylemlerine dikkat etmeli - Bahri Havadır
TUDOR’UN bu kadar öfkeli olmasına anlam veremedim. Hafta içindeki yaşadıklarının gerginliğini muhabirlere yansıttı. Bunları söylerken hiçbir derbiyi kazanamamış bir teknik adam olarak söylemlerine biraz daha dikkat etmeliydi. Yaptığı açıklamalar bahane üretmek.
MEDYA her zaman eleştirir. İngiltere’de, İtalya’da daha sert eleştiriler olur. Buna tahammül edebilmeli. Belli ki gaza gelmiş. Bakalım Beşiktaş derbisinden sonra hangi ifadeleri kullanacak, göreceğiz ama gencecik emekçilere atarlı, giderli konuşmasını yadırgadım.

Haberin Devamı