Gazete Vatan Logo

Mehmet Demirkol kilit ismi açıkladı!

Mehmet Demirkol, Dünya Kupası yolundaki kader maçlarımız öncesi ay-yıldızlıların'ın kilit ismi belirledi.

Mehmet Demirkol kilit ismi açıkladı!

Mehmet Demirkol'un yazısı şöyle;

Mircea Lucescu’nun, Ukrayna sınavının ardından Hırvat maçına hatalarından dönerek çıkması önemliydi. Luce’nin, az da olsa bizi Rusya’daki finallere lider olarak götürme imkanı var. Eğer bu gerçekleşecekse iki maçta da Cenk’in yükselen formuna ihtiyacımız olacak.

İki maçta 6 puan, zor da olsa bize grup liderliğini dahi getirebilir. Önümüzde duran gerçek bu. Ancak 3 puan alırsak grup dördüncüsü de olabiliriz. Daha da gerçek olan ise bu. İzlanda gruptaki deplasmanlarda sadece Kosova’yı yenebildi. Bütün maçlarını izledim ve 2 yıl öncesinden biraz daha geride olduklarını söylemek mümkün. Son olarak Finlandiya’ya kaybettiler. Hırvatlar’a yenildiler, Ukrayna ile berabere kaldılar. Liderlik istiyorlarsa bizi yenmeliler. Play-Off mantıklı geliyorsa beraberlik de yeterli olabilir. Ama risk var. İzlanda’nın çok dengeli bir oyunla galibiyet hedefleyeceğini düşünmek mantıklı olan. Bu Lucescu’nun arayıp da bulamayacağı bir tablo.

Daha farklı oynuyorlar

Luce, Ukrayna maçında rakibi gözünde fazla büyütmek ve etrafındakileri çok dinlemek gibi 2 hata yaptı. Hırvat maçında ise oyunu ve rakibi doğru okuyup planladı. Nuri ve Oğuzhan’dan müteşekkil orta saha merkezi oyunu gevelemeden ama çok da acele etmeden organize eden bir yapıydı. Lucescu’ya Oğuzhan’ı başta neden çağırmadın diye kızmak yerine hemen hızla hatasından dönmesinin bize kazandırdıkları üzerinde durmalıyız. Hırvat planı doğru plandı. İzlanda ise daha farklı bir oyun oynuyor. Öncelikle dikkat edilmesi gereken savunmanın arkasına atılan toplar. Bu konuda genel olarak sıkıntı yaşayabiliyoruz. Bu problemi gidermek için savunmayı geri çekip yaslanmak gibi bir yola gitmek yanlış olur. Maalesef bu tip bir oyuna karşı sorun yaşamayacak bir savunma tandemimiz yok.

Haberin Devamı

Asıl konu orta saha

Volkan Babacan ve savunmanın ekstra dikkatli olması dışında bir yöntem öneremiyorum. Ama asıl konu aslında yine orta saha. Yine Nuri ve Oğuzhan’la oyuna şekil vermeye çalışmak mantıklı. Burada bu orta sahaya destek verecek kanat oyuncularının kim olacakları da önemli. Eğer Arda olacaksa en azından fizik gücünün Hırvat maçından daha iyi olmasını dilemekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Ancak Hakan ve sol kanatta Cengiz’in yer alması da gücümüzü başka bir seviyeye getirir. Burak’ın kasığındaki sorunun, onu savunma arkası koşulardan geri kalmasına yol açmaması da bir başka dileğim. Lucescu’nun Hırvat planının üzerine gitmek mantıklı.. Ve bizi lider olarak dahi Rusya’ya götürme imkanı az da olsa var. Eğer bu olacaksa Cenk’in sezon başından bu yana süren yükselen form grafiğine her şeyden fazla ihtiyacımız olacak.

Haberin Devamı

(Fanatik)