Gazete Vatan Logo
Futbol Melekleri yakan olaylar!

Melekleri yakan olaylar!

Sarı Melekler’in neden Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne alınmadığını VATAN açıklıyor...

-Bakü’deki Şampiyonlar Ligi final-four’unda sarı-lacivertliler supervisorun ayarladığı otelde kalmadı

SON Şampiyonlar Ligi şampiyonu F.Bahçe Universal’in yerine CEV, Devler Ligi için wild card hakkını G.Saray’a verdi. Aroma Bayanlar Voleybol Ligi’nin normal sezonunu namağlup lider bitirmesine rağmen yarı finalde elenen ve finale kalamadığı için ancak wild card’la bu organizasyona katılma hakkı olan ‘Sarı Melekler’in neden Devler Ligi’ne alınmadığını VATAN açıklıyor.

1- Mart ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan Şampiyonlar Ligi final-four’unda sarı-lacivertliler CEV supervisoru tarafından denetlenip ayarlanan oteli kabul etmeyip Hyatt Regency Otel’de konakladı.

2- Kanarya yine supervısorun belirlediği forma renklerine itiraz etti, bu konuda zıtlaşmalar yaşandı.

3- Takım menajeri Violet Duca bazı kurallara riayet etmedi.

4- CEV başkanı Andre Mayer’in “Bir de ben uyarayım” diye menajerle görüşme teklifine cevap verilmedi, menajer görüşmeye gelmedi.

G.SARAY CEPHESİ MUTLU

KURALLARA uyulmaması nedeniyle CEV’den wild card alan G.Saray cephesi ise mutlu. Sportif Direktör Orkun Darnel, “Biz zaten takımımızı Şampiyonlar Ligi seviyesinde kuruyorduk. Bitirmek üzere olduğumuz iki önemli transferimiz var. Belki 1-2 hamle daha yapabiliriz. Transferlerimiz açıklandığı zaman zaten herkes takımımızın seviyesini görür” diye konuştu.

VATAN’A konuşan voleyboldan sorumlu Mehmet Cibara ise, “Biz 6 aydır Şampiyonlar Ligi’ne gitmek için uğraşıyoruz. İki hafta önce yazımızı yolladık ve bizi kabul ettiler. F.Bahçe’nin alınmamasıyla ilgili yorum yapmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Ali KOÇ: KARARI bekliyorduk

VOLEYBOL Federasyonu’nun önceki gün hem kulüplerle yabancı konusunu tartıştığı hem de akşamında Filenin Sultanları’na verdiği moral yemeğinde ilginç anlar yaşandı. Toplantıya F.Bahçe adına katılan eski asbaşkan Ali Koç gelen soru üzerine yakın çevresine şunları söyledi: “Bazı voleybolcular konuyu bana söyledi. Cezanın çıkma ihtimalini bekliyorduk.”

BÖYLECE Aroma Bayanlar Voleybol Ligi play-off yarı finalinde Vakıfbank TT’ye kaybederek Şampiyonlar Ligi’ne gitme hakkını kaybeden F.Bahçe CEV Kupası’nda yarışacak. Bu arada Naz Aydemir kendi sitesinden F.Bahçe ile yollarını ayırdığını açıkladı. (Murat Yücekök \ Vatan)

DÜĞÜNE ÇAĞIRMADILAR

VOLEYBOL Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, dün bir açıklama yaparak, 'CEV F.Bahçe'yi, mart ayında Bakü'de yapılan Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde, organizasyon komitesinin belirlediği otelde kalmaması ve Supervisor'un istediği formaya itiraz etmesi nedeniyle almadı. Yakın zamanda tartıştığınız birini düğününüze çağırmazsınız. Bu da öyle bir durum' dedi.

F.BAHÇE Voleybol Şube Sorumlusu Hakan Dinçay, otel konusunda yaşanan anlaşmazlığı doğrularken, son derece çarpıcı bir gerekçe ortaya koydu. Dinçay, 'Dörtlü Final'den iki gün önce menajerimiz Violet Duca, Bakü'ye giderek, takımlara ayrılan oteli inceledi. Oradan bize, 'Otel randevuevi gibi. Fuhuş yapılıyor' bilgisini verdi. Buna rağmen o otelde bir gün kaldık. Sporcularımız ortamdan rahatsız olunca, oteli değiştirdik. Bir otel değiştirmenin faturası bu kadar ağır olmamalı' dedi.

DARNEL: BİZİM İLGİMİZ YOK

G.SARAY Sportif Direktörü Orkun Darnel ise, CEV'in kararıyla hiçbir ilgilerinin olmadığı söyledi. Darnel, 'F.Bahçe'nin neden tercih edilmediği konusunda hiçbir bilgim yok. Bazı çevreler bu olayı bahane edip G.Saray ile F.Bahçe'yi karşı karşıya getirmeye çalışıyor' diye konuştu.

GELECEK sezon CEV Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi, G.Saray'ın dışında lig şampiyonu Eczacıbaşı VitrA ve ikinci Vakıfbank Türk Telekom temsil edecek.

NAZ DA GİTTİ

F.BAHÇE'YE voleybolda 2. şoku Naz Aydemir yaşattı. Milli pasör, kulüpten ayrıldığını açıkladı. G.Saray ise Beşiktaş'tan orta oyuncu Sinem Barut'u transfer etti. (Akşam)

Haberin Devamı