Gazete Vatan Logo
Galatasaray Melo'dan Sneijder sözleri

Melo'dan Sneijder sözleri

Galatasaray'dan İtalya'nın Inter takımına transfer olan Felipe Melo ve Alex Telles'in basına tanıtımı yapıldı.

Melo'dan Sneijder sözleri

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Melo, kendisi hakkında Türkiye'de çıkan iddialara ilişkin, "Beşiktaşlı taraftarlardan tehdit aldığım yalan. Yalan söylemek Türkiye'de inanılmaz bir sorun. Ancak Türk halkını, İstanbul'u, o ülkeyi seviyorum" dedi.

Kulübün tesislerinde gerçekleştirilen basın toplantısında iki oyuncu, Galatasaray'ın eski hocası Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini ile birlikte poz verdi.

İki oyuncu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Felipe Melo, kazanmaya aç bir Inter bulduğunu söyleyerek, "Ben İtalya'dayken Inter hep kazanıyordu. Kazanmaya alışkın bir takımda olmak beni memnun ediyor. Takıma yardım etmek ve kazanmak istiyorum. Bu renklere bağlı olarak tarih yazmak istiyorum. Galatasaray'da da başarılı günler yaşadım ve tarihe geçtim, ayrıca bir penaltı kurtardım (gülüyor). Şimdi burada da tarih yazmak istiyorum. Ben savaşçı ruhuna sahip bir oyuncuyum" diye konuştu.

"INTER'E GELMEK İÇİN FIRSATINI KOLLUYORDUM"

Inter'e gelememe korkusu yaşayıp yaşamadığı sorusuna Brezilyalı oyuncu, "Hayır, Tanrı'nın açtığı kapıyı kimse kapatamaz. Bu konuda kaygım yoktu ve fırsatını kolluyordum" diye sözlerini sürdürdü.

Haberin Devamı

"GALATASARAY'DAKİ BİRİNCİ YILIMDA INTER'E GELİYORDUM"

Fiorentina'da oynadığı dönemde neredeyse Inter'le imza atma aşamasına geldiğini belirten başarılı orta saha oyuncusu, "Mourinho beni çok istiyordu. Sonra neden bilmiyorum, süreç yavaşladı. Galatasaray'daki birinci yılımda da bu konu gündeme geldi. Sonra Tanrı'nın istediği zamanda, 5-6 yıl sonra bu gerçekleşti" dedi.

Fiziki olarak henüz hazır olmadığını söyleyen Melo, "Alex Telles kadar hazır değilim, ondan 20 gün sonra döndüm. Ancak derbiye kadar hazır olacağım (13 Eylül)" dedi.

"SNEİJDER BANA SADECE İYİ ŞANSLAR DİLEDİ"

Neden İnter'in Telles'i aldığı konusunda görüşü ve Sneijder'ın kendisine bir şey söyleyip söylemediği sorulan Melo, "Alex, sihirli bir sola sahip ve onun çok iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. O çok genç ve önemli bir bakış açısına sahip. Kazanma ve milli takıma katılma arzusuna sahip. Onun bir kazanan olması işin olumlu yanı. Sneijder, bana sadece iyi şanslar diledi" diye açıklamalarını sürdürdü.

Haberin Devamı

"YALAN SÖYLEMEK TÜRKİYE'DE İNANILMAZ BİR SORUN"

"Türkiye'de, Beşiktaş taraftarlarınca silahla tehdit edildiğin öne sürüldü" sorusuna Melo, "Yalan söylemek Türkiye'de inanılmaz bir sorun. Ancak Türk halkını, İstanbul'u, o ülkeyi seviyorum. Eşim orada çok iyiydi ve birçok arkadaşımız var. O insanları görmek için Türkiye'ye döneceğim. Geri kalan tüm iddialar yalan" diye konuştu.

"INTER, MİLLİ TAKIMA DÖNMEME YARDIMCI OLABİLİR"

Inter'in çok genç bir kadrosu olduğunu dile getiren Melo, Mancini'nin kendisini karakteri için takımda görmek istediğinin hatırlatılması üzerine, "Ben kimseden daha iyi değilim, ama bu takıma çok şey verebilirim. Belki bu kulüp de milli takıma dönmeme yardımcı olabilir. Bu nedenle buraya döndüm. Ayrıca göstereceğim başarıyla taraftarların gönlüne girmek istiyorum" şeklinde konuştu.

83'Ü NEDEN SEÇTİ?

Melo, neden 83 numaralı formayı seçtiğini ise, "Ben bir Hristiyanım. 8, sonsuzluk, 3 ise üçlü testisi simgeliyor. Aynı zamanda 83, benim doğum yılım" diye açıkladı.

Haberin Devamı

"ARTIK DAHA OLGUNUM"

Daha sonra Serie A'nın yayıncı kuruluşu Mediaset kanalına konuşan Melo, "Brezilya'da ve Türkiye'de kazandım. Inter formasıyla da kazanmak istiyorum. Türkiye'ye de gittiğimde durum benzerdi. Takım çok değişmişti, ama buna rağmen birinci yılımdan itibaren kazanmaya başladık. Hayal kurmak iyidir, ben hayal kuruyorum" diye konuştu

Artık daha olgun birisi olduğunu belirten Melo, "Umarım bunu gösterebilirim burada. Son ana kadar yılmayacağıma söz veriyorum" dedi.

TELLES: "MANCİNİ'YE GÜVENİYORUM"

Melo ile Inter'e gelmekten mutlu olduğunu ifade eden Telles ise, "O her şeyi kazanmış bir oyuncu. Her takım onun düzeyinde bir oyuncu almak ister. Ben de kendimi kanıtlamak istiyorum. Mancini'ye güveniyorum, büyük bir mücadele için kapasiteme güveniyorum. Mancini ile daha da gelişebilir, kazanabilirim" açıklamasında bulundu.

Inter-Milan derbisi için hazır olduğunu dile getiren Brezilyalı genç sol bek, "Galatasaray'da hazırlandım ve birkaç maça da çıktım" dedi.

Haberin Devamı