Gazete Vatan Logo
Futbol Menajerinden kadro dışına isyan!

Menajerinden kadro dışına isyan!

Bursaspor'da kadro dışı bırakılan oyunculardan İbrahim Öztürk'ün menajeri açıklamalarda bulundu.

Menajerinden kadro dışına isyan!

Bursaspor'da, Teknik Direktör Şenol Güneş'in raporu doğrultusunda yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bırakılan iki oyuncudan takım kaptanı İbrahim Öztürk'ün menajeri Tamer Özçam, "İbrahim Öztürk, çok yakışıksız ve komik bir gerekçeyle kadro dışı bırakıldı" dedi.

Özçam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Öztürk ve Ferhat Kiraz'ın kadro dışı bırakılarak U21 Takımı ile antrenmanlara çıkmasının kararlaştırıldığını hatırlattı.

Öztürk'ün 6 yıl Bursaspor forması giydiğini ve lig şampiyonluğunda pay sahibi oyunculardan biri olduğunu dile getiren Özçam, şöyle devam etti:

"Teknik Direktör Şenol Güneş, Eskişehirspor maçından iki gün sonra tesislerde antrenman öncesi oyuncularla toplantı gerçekleştirmiş. Ardından İbrahim ile Ferhat'ı görüşmeye çağırmış ve 'Bundan sonra ikinizi de ilk 18'e almayacağım. Bu konuyla ilgili yönetim kurulu size kararı iletecek' demiş. İbrahim, karşılaşmanın 80. dakikasında Serdar Aziz'in yerine oyuna girerken koşmamış. Böyle bir gerekçe olabilir mi? Aksine İbrahim, hiç ısınmadan oyuna girdi ve kulübe önüne de koşarak geldi. Ardından hem İbrahim hem de Ferhat, o günkü moral bozukluğu nedeniyle Genel Menajer Adil Cenkçiler aracılığıyla hocadan antrenmana çıkmamak üzere izin almış ve çıkmamışlar."

Haberin Devamı

Tamer Özçam, Öztürk'ün, söz konusu karar öncesi oyuncuları toplayıp alacaklarıyla ilgili sıkıntıya çözüm bulduğunu anlattı.

Kamuoyunda, Öztürk hakkında parasal konularla ilgili bazı iddialar ortaya atıldığını hatırlatan Özçam, şunları kaydetti:

"Oyunculara, alacaklarının yakın bir zamanda ödeneceğine dair yönetim kurulu için kefil olduğunu söylemiştir. Tüm oyunculardan gerekli imzaları almış ve yönetim kurulunun da işini kolaylaştırmıştır. Şimdi bunlar yaşanırken böyle bir kararı kim, nasıl izah edebilir? İbrahim Öztürk, çok yakışıksız ve komik bir gerekçeyle kadro dışı bırakıldı. Bir oyuncuyla çalışmamak ve yollarını da ayırmak isteyebilirsin. Bu, futbolun doğasında var ancak daha ligin 6. haftası oynanmışken, ara transfer dönemine oldukça zaman varken, bir takım kaptanını bu yapılır mı? Hele hele bugüne kadar 2-3 kat ücretle yapılan transfer tekliflerine karşı Bursa'yı ve Bursaspor'u terk etmeyen, gemisinin başında yer alan, futbol yaşantısını da bu şanlı camiada bırakmayı hedefleyen İbrahim Öztürk, kesinlikle böyle bir tutumu hak etmemiştir."

Haberin Devamı

Kararın ardından yüzlerce yeşil-beyazlı taraftarın Öztürk'ü aradığını ve destek verdiğini aktaran Özçam, bunun da oyuncuya bir nebze moral olduğunu dile getirdi.

Özçam, çok sayıda teklife rağmen Öztürk'ün Bursaspor'dan ayrılma gibi bir düşüncesinin bulunmadığını, futbolu çok sevdiği yeşil-beyazlı forma altında bırakmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.