Gazete Vatan Logo
İtalya Merih Demiral açıklamasında Ozan Kabak detayı!

Merih Demiral açıklamasında Ozan Kabak detayı!

İtalya Serie A devi Juventus, milli futbolcu Merih Demiral'ı kadrosuna kattı. Siyah-beyazlıların transfer açıklamasındaki Ozan Kabak detayı ise gözlerden kaçmadı.

Merih Demiral açıklamasında Ozan Kabak detayı!

İtalyan kulübünden yapılan açıklamada, geçen sezon ara transfer döneminde Alanyaspor'dan Sassuolo'ya giden 21 yaşındaki savunma oyuncusuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığı kaydedildi. Siyah-beyazlı kulüp, Merih Demiral için Sassuolo'ya 18 milyon avro bonservis ödeyecek. Fenerbahçe altyapısından yetişen milli futbolcu, Sassuolo formasıyla çıktığı 14 maçta iki gol attı.

OZAN KABAK DETAYI

Juventus Kulübü Merih Demiral transferini duyurduğu resmi açıklamasında Stuttgart'tan Schalke'ye transfer olan Ozan Kabak'tan da bahsetti.

Merih'in oyunculuk özelliklerinin anlatıldığı, kendisinden övgüyle bahsedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:Demiral teknik becerilerini muazzam fizik gücüyle birleştiren bir futbolcu. Bunları oyunu okumadaki başarısı ve pozisyon almadaki hisleriyle birleştirince ceza sahasını savunmada yetkin bir hale geliyor.

Merih Demiral, Stuttgart formasıyla 2018-19 sezonunda bir maçta iki gol atan Ozan Kabak'ın ardından, 5 büyük Avrupa Ligi'nde bunu başaran en genç savunma oyuncusu oldu. Hepsi bu da değil...

Haberin Devamı

Demiral geride kalan Serie A sezonunda engellediği 48 topla takımı Sassuolo'da bu alanda ilk sırayı aldı. Şimdi kendisi için yeni bir macera başlıyor. Hoşgeldin."

(Skorer)