Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Mesafeyi kısalt disiplini bozma

Mesafeyi kısalt disiplini bozma

Yazarımız Güntekin Onay, Partizan-Beşiktaş maçı öncesi iki takımı mercek altına aldı.

Mesafeyi kısalt disiplini bozma

BEŞİKTAŞ, kadro kalitesi ve tecrübesi ile Partizan karşısında bu turun net favorisi. Ancak şunu unutmamak lazım ki Sırp temsilcisi, geleneği olan, güçlü bir tarihe sahip önemli bir kulüp. Bu tip kulüpler, her zaman iddialıdırlar ve kolay teslim olmazlar. Ayrıca Belgrad’daki atmosfer her zaman rakiplerin işini güçleştirecek düzeydedir.

AVRUPA kupalarında evinde oynadığı üç maçı da kazanmış bir Partizan karşısında dikkatli ve disiplinli olmak şart. Beşiktaş, son oynadığı 2 maçta çok olumsuz görüntüler verdi. LASK Linz maçında topa sahip olamadı, pozisyon üretemedi, oyuna hükmedemedi. Erzurumspor karşısında ilk yarı pozisyona giremediği gibi büyük hatalar yapıp Erzurumspor’a 5 net fırsat tanıdı.

YÜKSEK TEMPO ÇOK YIPRATIR

ŞENOL Güneş’in bu iki maçtaki olumsuzlukları analiz edip, Partizan maçına takımı daha farklı bir motivasyonla çıkarmasını bekliyorum. Her şeyden önce saha içinde mesafelerin çok geniş olduğunu, takım boyunun çok uzadığını ve yardımlaşmanın az olduğunu gördük. Beşiktaş yaşlı bir takım. Takım boyu uzarsa ve topa sahip olmadan oynarsa işi çok zor olur. Dar alanda pas oyunu oynaması, topu rakibe vermemesi ve kaybettikten sonra da birkaç saniye içinde tekrar kazanmak için baskı yapması bu kadronun oynaması gereken futbol.

Haberin Devamı

GİTTİLİ-geldili, yüksek tempolu maçlar Beşiktaş’ı yıpratır. Ayrıca savunmadan atılan uzun toplarda mutlaka azaltılmadı. Daha derli toplu, saha içinde birlikte hareket eden, bir Beşiktaş Partizan’ı geçecektir. Önemli olan Belgrad’daki sıcak atmosferden istediğini alarak İstanbul’a dönmek.