Gazete Vatan Logo
İspanya Messi'nin bağışı ortalığı karıştırdı!

Messi'nin bağışı ortalığı karıştırdı!

Dünyanın en ünlü futbolcularından Lionel Messi, kramponlarını Mısır'da bir hayır kurumunun düzenleyeceği açık artırmaya bağışlayınca, şimşekleri üzerine çekti. Barcelona'da forma giyen Arjantinli futbolcunun bugünlerde keşfettiği gibi böyle bir jest bazı kültürlerde hoş karşılanmıyor.

Messi'nin bağışı ortalığı karıştırdı!

Messi, daha birkaç hafta önce imzalı bir forma göndererek, naylon poşetten kendisine Messi forması yapan küçük Afgan hayranının rüyalarını gerçekleştirmişti.

Ancak bu hafta Mısır televizyonunda, bir hayır kurumuna yardım amacıyla yaptığı ayakkabılarını bağışlayacağını söylemesi, bazıları tarafından hakaret olarak algılandı.

"AYAKKABI HEDİYESİ HAKARET!"

MBC'nin Misr kanalında yayınlanan "Evet, ben ünlüyüm" adlı programa çıkan Messi, kramponlarını bir hayır kurumuna bağışlamak istediğini söyledi.

Ancak ayakkabı, Mısır'da ve diğer Arap ülkelerinde saygısızlık ya da hakaret sembolü olarak görülebiliyor.

Bu nedenle Messi'nin jestinden alınan bazı Mısırlılar, sosyal medyada ünlü futbolcuya büyük tepki gösterdiler.

"SALAK SUNUCU MEMNUN OLDU!"

Bir Twitter kullanıcısı "Bu iğrenç bir şey. Milyonlarca dolar kazanıyor, vere vere ayakkabılarını verdi, salak sunucu da memnun oldu" derken, bir başka kullanıcı da "Mısır'ın adı Messi'nin ayakkabılarından büyüktür. Bu Mısır'a büyük bir hakarettir" diye yazdı.

Arap kültüründe özellikle ayakkabıların tabanını göstermek hakaret sayılabiliyor.

Haberin Devamı

Iraklı gazeteci Muntasır el Zeydi'nin 2008 yılında Bağdat'taki bir basın toplantısında ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabılarını fırlattığı hala hatırlarda.

SİYASET BİLE GERİLDİ!

Messi'nin sözlerinden alınan Mısırlı milletvekili Said Hasasin de özel El Asime televizyonuna çıkarak, kendi ayakkabılarını Messi'ye bağışlayacağını söyledi.

Messi'nin kramponları siyasete bile konu oldu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi karşıtlarının "Messi'nin ayakkabıları Sisi'nin halkına" etiketi en az 15 bin kere kullanıldı.

Müslüman Kardeşler yanlısı "Rabia'nın Nabzı" adını taşıyan Facebook sayfasında da televizyon sunucusunu Messi'nin ayakkabılarını alırken gösteren video yayınlandı ve altına "Bu sadece Mısır'a hakaret değil, (eski) cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi kaçıran askeri çetenin de aşağılanmasıdır" diye yazıldı.

Bazıları ise "Neden her şeye Sisi'yi karıştırıyorsunuz ki?" diyerek, Cumhurbaşkanının adının tartışmaya konu olmasından duyduğu şaşkınlığı ifade etti.

Haberin Devamı

(Fanatik)