Gazete Vatan Logo
Futbol Messi'nin veliahtı olarak gösteriliyor

Messi'nin veliahtı olarak gösteriliyor

İtalya Serie A ekiplerinden Palermo'da forma giyen Paulo Dybala, yeşil sahaların yeni yıldız adayı olarak gösteriliyor.

Messi'nin veliahtı olarak gösteriliyor

İtalyan temsilcisinde üç sezondur forma giyen Arjantinli golcü, gösterdiği yüksek performansın ardından Avrupa'nın önemli takımlarının merceği altına girdi. Henüz 21 yaşına olmasına rağmen Palermo formasıyla 66 lig karşılaşmasına çıkan Dybala, özellikle bu sezon 11 maçta 4 gol ve 2 asistlik performansıyla takımının en önemli oyuncusu haline geldi.

Palermo'nun gözdesi

Palermo Başkanı Maurizo Zamparini, Dybala'nın performansından övgüyle bahsederek, "Dybala, iki yıl içinde Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Zlatan Ibrahimovic'ten daha iyi bir oyuncu olacak" iddiasında bulundu.

Arjantinli oyuncuya 40 milyon avro bonservis bedeli isteyen ve Serie A'nın şimdiden en iyi golcüsü olduğunu öne süren Zamparini, "Avrupa'da birçok kulüp, onunla ilgileniyor ama onu almak kolay değil" ifadelerini kullandı.

İngiliz takımlarının takibinde

Özellikle son vuruşlardaki üstün kabiliyetiyle dikkati çeken 21 yaşındaki oyuncunun ara transfer döneminde İngiliz kulüplerine transfer olabileceği öne sürülüyor.

Haberin Devamı

İngiliz basınında yer alan iddialarda, bu sezon ligde büyük bir çıkış yaşayarak lider Chelsea'nin 4 puan gerisinde ikinci sırada bulunan Southampton'ın teknik direktörü Ronald Koeman ile Arsenal'i çalıştıran Arsene Wenger'in Arjantinli golcüyü kadrosuna katmak için yoğun çaba göstereceği vurgulanıyor.

Palermo ile sözleşmesi 2016'da sona erecek genç yetenek, kulübüyle anlaşmasını yenilememesi halinde Alman Wolfsburg ile Portekiz'in Benfica kulüplerinin de radarında bulunuyor.

17'sinde profesyonel oldu

Dybala, Arjantin'in Cordoba eyaletinin futbol takımının altyapısında yetişti. Arjantin 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden Cordoba Kulübü ile henüz 17 yaşında profesyonel sözleşmeye imzalayan Arjantinli yetenek, istikrarlı performansıyla kısa sürede sivrildi.

Arjantinli eski yıldız Mario Kempes'in ülkesinde "en genç yaşta gol atan oyuncu" rekorunu kırarak dikkati çeken Dybala, çıktığı 40 karşılaşmada 17 kez fileleri havalandırarak İtalyan Palermo'nun da dikkatini çekti.

Palermo tarafından 11,9 milyon avro gibi yüksek bir bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Dybala, kulüp başkanı Zamparini tarafından İtalyan basınına "yeni Sergio Aguero" olarak tanıtıldı.

Haberin Devamı

17 Yaş Altı Arjantin Milli Takımı'na çağrılmasına rağmen Pan Amerika Oyunları'nda forma giyememesine tepki gösteren Dybala, daha sonra yapılan daveti ise reddetmişti.