Gazete Vatan Logo
Futbol Mesut Mestan adaylıktan çekildi

Mesut Mestan adaylıktan çekildi

Bursaspor Kulübünün 16 Mayıs'ta yapılacak olağan kongresi öncesi, Murat Yanıklar'ın ardından Mesut Mestan da başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.

Mesut Mestan adaylıktan çekildi

Mestan, yaptığı yazılı açıklamada, Bursaspor'un menfaatleri gereği bu kararı aldığını ifade etti.

Geçen yıl gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul sonrası arkadaşlarıyla görüşerek, bu kongre için başkan adaylığını açıkladığını hatırlatan Mestan, çalışmalarını büyük bir şevkle yürüttüğünü bildirdi. Mestan, diğer başkan adaylarıyla da irtibat kurduklarını, Murat Yanıklar'ın adaylıktan çekildikten sonra kendisine 'Daha güçlü bir Bursaspor'u birlikte oluşturalım' çağrısında bulunduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede Sayın Yanıklar ve diğer adaylardan Cüneyt Özkan ile de bir araya gelerek değerlendirmeler yaptık. Bunun yanı sıra Sayın Recep Bölükbaşı ve Sayın Timur Noyan da beni yanlarında görmek istediklerini bizzat bana iletti. Gelinen noktada bir uzlaşıyı sağlayamazken ben ve ekibim adaylık yolunda özellikle kent dinamiklerinden beklediğimiz enerjiyi de alamadık. Bu nedenlerle yine çevremde fikirlerine büyük saygı duyduğum kişilerle yaptığım görüşmeler sonucu sadece Bursasporumun menfaatleri çerçevesinde 16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel kurulda adaylıktan çekilme kararı aldım."

Haberin Devamı

Ekibiyle birlikte her zaman Bursaspor Kulübü'nün hizmetinde olduğunu belirten Mestan, "Üzerimize düşen her türlü sorumluluğumuzu da yerine getireceğimizin bilinmesini isterim. Hiçbir şeyin önüne geçmeyecek olan Bursaspor sevdamız uğrunda kulübümüz için çalışmalarımız her daim sürecektir" ifadelerini kullandı.

Daha önce, mevcut Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı'nın yanı sıra Timur Noyan, Cüneyt Özkan ve Murat Yanıklar da adaylık başvurusunda bulunmuştu. Yanıklar, adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.