Gazete Vatan Logo
İngiltere Mesut Özil 10'u istiyor!

Mesut Özil 10'u istiyor!

İngiliz basınında yer alan habere göre, Mesut Özil takımdan ayrılan Jack Wilshere'den boşalan 10 numaralı formayı istiyor.

Mesut Özil 10'u istiyor!

Lukas Podolski'nin Almanya Milli Takımı'ndan emekli olmasının ardından ülkesinin 10 numaralı formasını hemen devralan Mesut Özil, Almanya'nın Finlandiya'yı 2-0 yendiği maçta yeni numarası lie sahada yer almıştı.

2013'te Real Madrid'den Arsenal'a transfer olan Mesut, kulüpte olduğu süre boyunca hep 11 numaralı formayı terletti. 10 numaranın sahibi olan Jack Wilshere'in kiralık olarak Bournemouth'a transfer olmasından sonra bu forma boşa çıkarken, Mesut bu boşluğu da değerlendirecek gibi duruyor.

Alman basınına yaptığı açıklamalarda "10 numara boşa çıktı ve kesinlikle onu alacağım." diyen Mesut, "Birkaç yıl önce Almanya için de bu numarayı almak istedim ama Podolski de istedi. Daha çok maça çıktığı için o almıştı. Şimdi de ben devraldım." açıklaması ile 10 numaralı forma isteğinin eskilere dayandığını belirtti. Mesut, "Forma benim için çok şey ifade ediyor ve oyun kurucu olarak benim için doğru. Zinedine Zidane, Diego Maradona ve Pele gibi efsaneler de bu formayı giydi. Bu benim favori numaram." diye de ekledi.

Haberin Devamı

Premier League'de bu sezon şu ana kadar 87 dakika şans bulan oyuncu, 1 gol kaydetti.