Gazete Vatan Logo
Futbol Mesut Özil'e ağır eleştiri

Mesut Özil'e ağır eleştiri

The Sun gazetesi, Arsenalli futbolcu Mesut Özil'i ağır şekilde eleştirdi.

Mesut Özil'e ağır eleştiri

The Sun gazetesi spor sayfasındaki "Özil'in Topçular'ı çok büyük" başlıklı haberinde , bugünkü Federasyon Kupası maçı seyahati öncesi Mesut Özil'den fazla kilolarını atmasının istendiğine ve Arsenal'in 42.5 milyon Sterlin'lik yıldızının takımda ilk 11'e girmekte zorlanacağına dikkat çekti.

Yazıda Arsene Wenger'in Arsenal'li futbolcularının güçlü olmamakla suçlandığı vurgulanırken, oyuncularının fazla kasa meraklı olmalarına karşı çıkan Arsene Wenger'in 42.5 milyon Sterlin'lik yıldızının dört aylık sakatlık dönemi sırasında cimnastik salonunda aşırıya kaçtığı görüşü yansıtıldı.

Arsene Wenger yaptığı uyarıda, "Mesut şimdi aynaya baktığı vakit daha iyi görülüyor fakat futbol oynarken herşey sadece saf kuvvete bağlı değil. Cimnastikte çok zaman harcayan biri kordinasyonunu öldürür ve daha katı gövdeli olur. Mücadeleyi kazanmak daha çok esnekliğe, kordinasyona, kasları zamanında harekete geçirmeye bağlıdır. Ağırlık kaldırmak veya kuvvet değildir.

Örneğin Claude Makelele fizikman bir canavar değildi fakat mücadeleye girerken kuvvetini çok etkili bir şekilde kullanma tekniği vardı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sun'ın haberinde 26 yaşındaki Mesut Özil'in Chelsea'ya 2-0 yenildikleri 5 Ekim'de oynadıkları maçta dizinden sakatlandıktan sonra Arsenal'deki futbol kariyerine geri dönmeye çalıştığı, Arsene Wenger'in uyarıda bulunmasına rağmen Alman futbolcunun gayretlerini övdüğü kaydedildi. Arsene Wenger, Mesut Özil'in formunun maç oynadıkça geri geleceğine inandığına dikkat çekti: " Forma girmek için çok çalıştı. Şimdi maç oynadıkça formuna gşrer. Her gün cimnastik yapıyor. Üzerinde maçların yorgunluğu olmadığı için daha çok fiziki iş yapabiliyor"

Sun, Mesut Özil'in ilk 11'de oynayabilmek için şimdi daha çok zorlanacağına dikkat çekti. İspanyol takım kurucusu Santi Cazoria ve 18 gol atan Şili'li Alexis Sanchez tam formunda. Arsene Wenger ekledi: " Şimdi tam dinlenmiş futybolcularımızın geri dönmüş olması lüksümüz var. Futbolcuları doğrudan takıma koymak kolasy değil. Onları en uygun zamanda oynatmalıyım"

Haberin Devamı