Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Mesut Özil'in hayali bile güzel

Mesut Özil'in hayali bile güzel

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Fenerbahçe’de camia, uzun bir aradan sonra ilk kez Mesut Özil haberleriyle heyecanlandı. Herkes bu transferin çok zor olduğunun farkında. Ancak Mesut’u Sarı-Lacivert Çubuklu forma ile hayal etmek bile taraftarı coşturmaya yetti.

Mesut Özil'in hayali bile güzel

Telegraph Gazetesi yazdı, tüm dünya, Mesut Özil’in Fenerbahçe’ye geleceği iddiasını konuştu. İngilizler’in haberi dünyanın birçok ülkesinde ses getirirken, Sarı-Lacivertliler’i de fazlasıyla heyecanlandırdı. Fenerbahçe, tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirdiği için taraftarların takımdan umudu kalmadı. Zaten Ülker Stadı’nın her maç boş kalması da bunun en önemli göstergesi. Fenerbahçe’nin Mesut’u transfer edeceği iddiası, uzun bir aradan sonra Sarı-Lacivertli futbolseverlerin yeniden heyecanlanmasını sağladı.

‘Ülker Stadı’nı Mesut doldurur’

Arsenal ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan, İngiliz ekibinden sezonda 33 milyon TL kazanan Türk asıllı Alman yıldızı transfer etmek hiç kolay değil. Herkes bunun farkında. Ancak Mesut Özil’in Çubuklu formayla sahaya çıktığını hayal etmek bile taraftarların coşması için yeterli oldu. Sosyal medyada, “Bu sezon boş kalan Ülker Stadı’nı ancak Mesut Özil gibi bir transfer doldurur” yorumları yapıldı. Sarı-Lacivertliler’i transfer konusunda en çok umutlandıran şey ise 28 yaşındaki oyuncunun daha önce yaptığı, “Fenerbahçeli’yim ve bir gün Fenerbahçe forması giymek istiyorum” açıklaması oldu.

Haberin Devamı

Maddi kaynak belli

UEFA’nın Finansal Fair-Play takibi altında olan Fenerbahçe’nin bu transferin maddi koşullarını karşılaması için bir seçeneği var. Hem Van Persie hem de Kjaer ile yolların ayrılması büyük ihtimal. Bu iki oyuncunun gitmesi halinde yönetim 18 milyon Euro’ya (70.2 milyon TL) yakın bonservis geliri bekliyor. Ayrıca Kjaer ve Van Persie’nin toplam 9.7 milyon Euro’luk (37.8 milyon TL) maaş yükünden de kurtulmuş olunacak.

‘Türkiye Ligi’nde mi oynayacak!’

Almanlar’ın unutulmaz oyuncularından biri olan ve bir dönem milli takımda Mesut Özil ile birlikte forma giyen Michael Ballack, Fenerbahçe iddiaları ile ilgili konuştu. Her fırsatta eski takımı Bayern Münih’e yıldız futbolcuyu almasını tavsiye eden Ballack, “Mesut, Türkiye Ligi’nde mi oynayacak! Fenerbahçe için fazla kaliteli bir oyuncu. Mesut Özil, dünya çapında bir yıldız. Bu nedenle en üst seviye kulüplerde kariyerini sürdürmeli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

(Fanatik)