Gazete Vatan Logo
Galatasaray Metin Oktay futbolu Fener formasıyla bırakmıştı!

Metin Oktay futbolu Fener formasıyla bırakmıştı!

Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdıran Metin Oktay ile Fenerbahçe'nin simge isimlerinden olan Can Bartu'nun bu görüntüleri ezeli rekabetin en unutulmaz anı olarak kayıtlara geçti.

Metin Oktay futbolu Fener formasıyla bırakmıştı!

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmaların en unutulmazlarından biri şüphesiz ki Sarı-Kırmızılı efsane futbolcu Metin Oktay'ın Fenerbahçe formasını sırtına geçirdiği jübile maçıydı.

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın 1-1 berabere kaldığı 23 Ağustos 1969 tarihinde oynanan maçta Metin Oktay, Fenerbahçeli Can Bartu ile karşılamanın başında forma değiştirdi ve iki yıldız futbolcu 10 dakikalığına rakip formalarla mücadele etti.

FENER FORMASI GİYER MİSİN? "ŞEREF DUYARIM"

Metin Oktay 1968-1969 sezonundaki jübile maçında Fenerbahçe ile karşılaşmak ister. Fenerbahçe yöneticisi Eşref Aydın'ın bu isteğe cevabı şu şekildedir: "Tek bir şartım var. Fenerbahçe kulübü ve taraftarı her zaman sana hayrandı. 10 dakikalığına da olsa Fenerbahçe formasını giyer misin?"

Metin Oktay, Fenerbahçeli yöneticinin bu isteğine "Şeref duyarım" cevabını verir.

Jübile maçında Metin Oktay ile Can Bartu formalarını değiştirir. 10 dakikalığına Metin Oktay Fenerbahçe, Can Bartu ise Galatasaray forması ile mücadele eder.

Haberin Devamı

G.SARAY DA O FOTOĞRAFI PAYLAŞTI

Ayrıca Galatasaray resmi internet sitesi, Metin Oktay'ın jübilesinin yıl dönümünü Fenerbahçe forması giydiği o tarihi anın fotoğrafıyla andı.

İşte Galatasaray'ın "O gün" başlığıyla paylaştığı Metin Oktay yazısı...

Taçsız Kral... Futbola bir Ağustos sıcağında veda etti. Türkiye'de en çok onun gidişi konuşuldu. Gazeteler bir hafta öncesinden jübile maçını duyurdu. Dönemin en önemli gazetelerinden Tercüman Metin Oktay'ın Palermo’daki futbol günlerinde hayranlarından gelen mektupları yayınladı, Metin’in hayatı yazıldı, çizildi... Aynı gazete ayrılık günü geldiğinde “Sahi mi Metin, bu son mu?” başlığını attı.

Galatasaray, Göztepe’yle Metin için bir de İzmir’de özel maç yapacaktı ama Metin son kez İstanbul’da 23 Ağustos 1969 tarihinde seyircisinin karşısına çıkıyordu.

Fenerbahçeli yöneticilerin ise ondan bir isteği vardı: "Dünya gözüyle seni Fenerbahçe forması giyerken görmek istiyoruz..." Maç öncesi önce Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ı ziyaret etti sonra da Mithatpaşa’nın çimlerine çıktı. İlk yarının son 10 dakikasında Metin, Can Bartu’nun Fenerbahçe formasını, Can Bartu da Metin’in 10 numaralı formasını sırtına geçirdi.

Haberin Devamı

Metin’in 17 yılının 10 dakikası Fenerbahçe formasıyla geçti. Maçın 52. dakikasına gelindiğinde Metin Oktay omuzlara alınarak Mithatpaşa’ya veda etti. Maç da 1-1 berabere bitti. “Sahi mi Metin, bu son mu?” diyen gazete doğal olarak bir gün sonra “Metin sahiden gitti” başlığını attı.

Maç yazısını yazan İslam Çupi ise “Beyler bundan sonra bilet almak için biribirinizi boşuna çiğnemeyin. Çünkü burada artık futbol oynanmayacak” sözleriyle Kral’ı uğurladı…