Gazete Vatan Logo

Mevzu tek! Salah oynayacak mı?

2018 Rusya Dünya Kupası öncesinde A Grubu'nu mercek altına aldık.

Mevzu tek! Salah oynayacak mı?

Uruguay favori, ev sahibi Rusya ve Mısır, 2. sıra için en büyük aday! Suudi Arabistan ise gruba sadece renk katacak... Grupta dengeleri değiştirebilecek en önemli detay ise Mohammed Salah’ın durumu...

EV sahibi Rusya mı? Salah’lı Mısır mı? Atanı Cavani/Suarez, tutanı Muslera olan Uruguay mı? Elemelerden finallere 3 hoca ile gelen Suudi Arabistan mı?

A Grubu’ndan kimler çıkacak? Yola nasıl devam edecek?

7 yeni stat, 20 milyar doları aşan yatırımla kupaya hazırlanan Rusya için yıllar yılı bir türlü iddialı olunamayan milli takımlar seviyesi için artık bir kırılma noktası! Hem ev sahibi, hem de deneyimli bir ekibe sahip olması hasabiyle iddialılar. 14 Haziran’da Suudi Arabistan ile yapacakları maçta ceplerine 3 puan koymalarına kesin gözüyle bakılabilir. Moralli başlayacakları kesin. Bizim maçta da seyrettik; olağanüstü bir takım değiller. Hiçbiri süperstar değil ama kıta Avrupası’nda sürekli iş bulabilecek standart üstü oyuncuları bulunuyor.

OYNARSA FARKLI...

GRUPTAN çıkmaları için ne lazım? Bu aslında 4 takımın, 6 maçın 540 dakikanın kilit sorusu! Acaba Salah oynayacak mı? Oynarsa ne kadar oynayacak? Oynadığı süre içinde ne kadar verimli olabilecek? Grupta herkesin tek ilgilendiği konu bu! Çünkü Salah’lı Mısır ilk 2’nin en önemli adayı iken Salah’sız Mısır ikinciliği başarı kabul edecektir! Bizim Kasımpaşa’lı Trezeguet olsun, El Neni olsun, Ahmet Hezagi olsun, Ramazan Sobhi olsun kıymetli isimler vekalin bi Salah değiller.

Haberin Devamı

İKİNCİ TUR KESİN!

URUGUAY grubun en avantajlısı. Liderliğin güçlü adayı; gruptan çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Muslera, Cavani, Suarez, Maxi Pereria, Godin, Cacares, Silva, Bentancur, Valverde, Nandez, Toreria gibi yıldızı, işçisi, genci bol bir kadro ile İspanya-Portekiz’den biriyle yolda karşılaşması garanti gibi. Dertleri bu harika oyuncuların bir türlü uluslararası başarı elde edememeleri!

SADECE TEMSİL

SUUDLAR için olumlu cümle kurmak güç! 3 hocayla geldiler... 3 farklı futbol kültürüyle. İki federasyonun anlaşması sonucu ‘Suud oyuncuların dokuzunun İspanya’da yarım sezon kiralık oynamaları’ dışında enternasyonal deneyimi olmayan bir ekip için iddialı konuşmamalı. Al-Sahlawi ve Al Muwallad izlenesi oyuncular. Kalanı formayı temsil eder...

Haberin Devamı

Umut vadetmedi!
5 Haziran’da bizimle oynadığı maçta keyif verdiği, hazır olduğu, umut vaat ettiği söylenemez! Deneyimli ve ev sahibi! Bir uluslararası turnuva için yeterince tatminkâr iki sıfat… Ancak ritimleri henüz bu melodiyi orkestrasyonla iyi çalmaya muktedir mi? Tartışılır! Kaldı ki Ruslar 66’daki yarı final dahil olmak üzere en iyiyken bile hiç en başarılı olamadılar!

Değmeyin keyfimize

Teknik Direktör Hector Cuper’in yaptığı ümitvar Salah açıklaması sadece Mısırlılar’ı değil herkesi umutlandırdı. Çünkü 2017/18 futbol sezonunda dünyada yılın futbolcusu Salah… Oynarsa değmeyin keyfimize… Oynamazsa bizim Kasımpaşalı Trezeguet ile yetinmek zorunda kalacağız. Bir Salah değil tabii…
Golcülerin takımı
Dünyanın en iyi golcüleri Cavani ve Suarez de olsa ağırlıklı olarak Nando için seyredeceğiz Uruguay’ı… 2011’de geldiği Türkiye’de sadece G.Saraylılar’ın değil; herkesin takdir ve sevgisini gören Fernando Muslera için bu turnuva kariyerinin en önemli Milli Takım aşamalarından… Kendini milli takım formasıyla da en az G.Saray’daki kadar göstermeye çalışacaktır.
En zayıf halka
Suudlar 24 yıl sonra Dünya Kupası’na katılıyor. Elemelere Hollandalı teknik adam Bert Van Marwijk ile başlayıp bitirdiler. Hazırlık döneminde Arjantinli Edgardo Bauza ile yola devam edip, peşi sıra Portekiz ve Bulgaristan yenilgileri sonrası Rusya’ya İspanyol Juan Antuan Pizzi ile geliyorlar. En zayıf halka olduklarına kuşku yok! Alacakları her puan sürpriz olur.
A GRUBU FİKSTÜRÜ
14 Haziran 18.00 Rusya-S.Arabistan
15 Haziran 15.00 Mısır-Uruguay
19 Haziran 21.00 Rusya-Mısır
20 Haziran 18.00 Uruguay-S.Arabistan
25 Haziran 17.00 S.Arabistan-Mısır
25 Haziran 17.00 Uruguay-Rusya
Salah oynayacak mı?
Şampiyonlar Ligi finalinde Ramos’un bu hareketi sonrasında Salah omzundan sakatlanırken Dünya Kupası’nı kaçırma tehlikesi ile karşı karşıya... Mısır Milli Takımı Teknik Direktörü Cuper, “Salah’ın ciddi bir sakatlığı var. İyileşme sürecini göreceğiz. Dünya Kupası’nda oynaması için şu anda iyimser durumdayız” dedi. Bu sezon Liverpool forması ile 52 maçta 44 gol ve 14 asist ile oynayan Salah, Mısır Milli Takımı ile kariyerinde çıktığı 37 maçta 27 gol buldu.

Haberin Devamı