Gazete Vatan Logo
Süper Lig MHK Başkanı Yusuf Namoğlu: 'VAR'daki arızalar maç tekrarı gerektirmez"

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu: 'VAR'daki arızalar maç tekrarı gerektirmez"

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Yusuf Namoğlu, NTV canlı yayınında Fenerbahçe-Başakşehir maçında yaşanan 'VAR' kesintisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu: 'VAR'daki arızalar maç tekrarı gerektirmez"

Yusuf Namoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Fenerbahçe - Başakşehir maçında VAD'da yaşanan 5 dakika 40 saniyelik kesintiyle ilgili olarak, 'Teknik bir arıza. Güç isteyen bir sistem. VAR odasına sesle birlikte görüntülerde gelmedi. Sahayla bütün itribatları koptu. Şansızlık o sürede VAR'a müracaat edilmesi gereken bir pozisyon meydana geldi. Geçen hafta server'dan kaynaklanan bir sorun olmuştu ancak o maçta arıza süresinde VAR ihtiyaç olmamıştı. VAR odasına normal maç yayını da gelmedi. Tamamen kararmış durumda. Bu sadece biz de yaşanan bir durum değil. Biz de olduğu gibi Almanya'da geçen sezon 4, kez İtalya'da 1 kez, bu sezon 1 kez yaşanmış. İspanya'da bu sezon bir kez Fransa'da iki kez VAR arızası yaşanmış" şeklinde konuştu.

'VAR'ın karşılaşma sırasında devre dışı kaldığı durumda maçın tekrar edilmesi gerekmez şeklinde oyun kuralları kitabına girmiş durumda"

Maçın tekrarı gerekmiyor

'Burada IFAB protokolü dışına çıkılmıyor. VAR'daki teknik arızalar maçın tekrar edilmesini gerektirmez diye ifade ediliyor IFAB'da.VAR'ın karşılaşma sırasında devre dışı kaldığı durumda maçın tekrar edilmesi gerekmez şeklinde oyun kuralları kitabına girmiş durumda. Hakemlerin VAR uyarısına direndiği şeklinde yorumlar gerçek değil. Hakemlerin böyle bir düşüncesi yok. VAR'ın izleme uyarısına uymamamak ya da görüntüyü izleyince kararı yanlışsa bile ısrarcı olmadı. Hatta o arkadaşlar bu hafta VAR'a başvurup kararlarını da değiştirdi. "
"VAR odasındaki hakem maçı yönetmiyor. Yardımcı oluyor. Sahada yüzde yüz hatalı bir karar varsa onu izleme şansı veriyor."
"İtalya'da farklı, orada stadın içindeki odalardan yapılıyor. Orada hakemlerle birlikte VAR izleme ekipleri gidiyor stada.!

Haberin Devamı