Gazete Vatan Logo
Futbol MHK'nin başına eski belediye başkanı!

MHK'nin başına eski belediye başkanı!

TFF Başkan Adayı Mehmet Ali Aydınlar, TFF Yönetim Kurulu Listesi'ni açıkladı

MHK'nin başına eski belediye başkanı!

Yeni liste şöyle:

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ, LÜTFİ ARIBOĞAN, ÖNDER KARADUMAN, HÜSNÜ GÜRELİ, ERHAN KAMIŞLI, KEMAL OLGAÇ, CÜNEYT TANMAN, SERVET YARDIMCI, YUNUS EGEMENOĞLU, MEHMET AKİF ÜSTÜNDAĞ, MEHMET BAYKAN, ERGÜN TEKİN, ARİF KOŞAR, HAKAN KANIK

Mehmet Ali Aydınlar'ın yönetiminde işbaşına gelecek olan TFF Yönetimi, MHK Başkanı'nı Yusuf Namoğlu olarak açıkladı. Bilindiği gibi Yusuf Namoğlu, bir dönem Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Tahkim Kurulu Başkanlığı'na ise Yargıtay Eski Başkanı Hasan Gerçeker getirilecek.

"YABANCI SINIRLAMASI SERBEST KALACAK DEMEDİM"

Basın toplantısında soruları yanıtlayan Mehmet Ali Aydınlar yabancı futbolcu kontenjanı konusunda şunları söyledi: "Yabancı futbolcu sayısının serbest bırakılacağına dair bir şey söylemedim. Futboldaki bütün tarafların görüşlerini alacağız ve bu konuda karar alacağız. Kulüplerin sorunu bizim sorunumuz. Türk futbolu ve kulüplerin yararına en doğru olanı yapmaya çalışacağız"

"HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN"

Spor Toto Teşkilatının bugün bazı gazetelerde çıkan ilanıyla ilgili konuşan Aydınlar, "Bize ve kurumlarımıza sonuna kadar güvenebilirsiniz. Futbol kolay bir oyun ama zorluğu burada. Doğrusunu ifade etmek gerekirse herkes kendi işini yapmalı. Herkes önündeki tabağa bakarsa daha iyi olur. Spor Toto'ya katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ama hayal kurmayacağız. Ütopik şeyler peşinde olmayacağız. Spor Toto Teşkilatı yol göstermek için böyle bir ilan vermiş; ama herkesin görüşünü alarak sporu yöneteceğiz. Onlar sadece biraz erken davranmış" dedi.

YUSUF NAMOĞLU DHA’YA KONUŞTU

FUTBOL Federasyonu başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar’ın yarınki olağan kongrede MHK’nın başına getireceğini açıkladığı Yusuf Namoğlu, ilk demecini DHA’ya (Doğan Haber Ajansı) verdi. Namoğlu, "Sayın Mehmet Ali Aydınlar ile konuştuk anlaştık. Ekibim de hazır. Ancak bu ekibe dışardan alınmasını istenen bir takım isimler empoze edilirse, ben evime dönerim" dedi.

DAHA ÖNCE OLDU

Yusuf Namoğlu, Futbol Federasyonu Başkanı iken vefat eden rahmetli Hasan Doğan’ın zamanında da kendisinin bu göreve kabul etmesi için çağrıldığını ifade ederek şöyle konuştu:
"Evet bu göreve önceden de kabul edebilirdim.Ancatk Sayın Doğan’la yaptığım görüşmede kendi ekibimin dışında dışardan komiteye girmesi istenen bir takım kişiler olduğu bana empoze edildi. Bende kendisinin bir kahvesini içip döndüm" şeklinde konuştu.

EKİBİM HAZIR

Türk futboluna hizmet için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını ifade eden Namoğlu daha sonra şöyle konuştu:

"Ekibim hazır. Ancak isimleri Sayın Aydınlar’a ilettim. Kendisi kongrede kitapçığa koyacak.Sonuç olarak yüzde 99 tamam dedik. Bunun dışında başka bir seçenek olmaz.Aydınlar çok mükemmel bir insan. Bana her türlü garantiye verdi. Zaten bunun aksini düşünemezdim. Benim karakterimi duruşumu bilen biliyor. Komiteye futbolumuza yararlı olabilicek isimleri aldık. Herkese başarılar diliyorum."

YUSUF NAMOĞLU KİMDİR?

Dilek Namoğlu ile evli olan MHK’nın yeni Başkanı FİFA kokartlı eski hakemlerimizden. Halen FİFA gözlemcisi olarak görev yapıyor. 5 yıl Beşiktaş belediye başkanı olarak görev yapan Namoğlu, ANAP hükümeti döneminde Milletvekili seçilmiş ve Meclis İdare Amirliği görevini yürütmüştü.

Haberin Devamı