Gazete Vatan Logo
Futbol Miami eşitledi

Miami eşitledi

Deplasmandaki ikinci karşılaşmayı kazanan Miami Heat final serisini 1-1’e getirdi

Miami eşitledi

Daha 6. dakikada 18-2 öne fırladı Heat. Oklahoma hep geriden geldi ancak son bölümde farkı 2’ye indirdi. Ama Durant’in son hücumda atışı kaçırması, hakemlerin de faulü atlaması ile gülen taraf Miami oldu.

AVRUPA’DA olsa günlerce hakem üzerine yorumlar yapılırdı dünkü maçın ardından. Evet son 8 saniyede 2 sayı geride olan Oklahoma’da Durant’e faul yapıldı ve hakemler es geçti. Fakat maç sonunda koç Scott Brooks’un ısrarlı sorulara yanıtı “Maç tek pozisyonda kaybedilmedi. Durant atamadı” oldu. Durant ise yine ısrarlı sorulara “Benim sevdiğim bir şut o ama ne yazık ki isabet bulamadım” diye yanıt verdi.

MAÇIN tek pozisyonda kazanılmadığı doğru. Keza o faul verilse de maçın kaderinin kesin değişeceğini söylemek de mümkün değil. Ama güzel olan tarafların oyunda etkin olamayacakları alanlara çok takılmayıp, bu tip bahanelere sığınmaması.

O pozisyona kadar gelişen genel resim de aslında ilk maça benziyordu. Yine Miami çok hızlı girdi karşılaşmaya. 6. dakikada 18-2 öne fırlamışlardı bile. Kalan bölüm tamamen bir kovalamacaya tanık oldu. Ancak ilk maçın aksine bu defa Miami, Oklahoma City’nin tüm ataklarına bir şekilde yanıt verdi. Thunder önce Harden’la hücumu biraz toparladı sonra Durant’le oyuna biraz denge getirdi. Ancak iki yıldızın verdiği her şeyi Westbrook büyük oranda iade etti.

2. yarıda Westbrook da toparlanınca 12 sayı mağlup girdiği devrede farkı yavaş yavaş eritti evsahibi ekip ama 2 sayıya kadar indirdikten sonra o kaçan Durant atışı ile serinin 1-1’e gelmesine engel olamadı.

YILDIZLAR SAVAŞTI!

BU seri bir Yıldızlar Savaşı olarak görülüyor. Dün iki takımın üçer yıldızı da sahnedeydi. Miami’de LeBron James 32 sayı, 8 ribaunt, 5 asist yaparken, 2. turda sakatlandığından beri ilk kez ilk beş başlayan Chris Bosh 16 sayı, 15 ribaunt yaptı. Ancak en belirleyici isim Dwyane Wade’di. Bu play-off boyunca genelde ilk yarıları uyurgezer gibi geçiren Wade dün hava atışından itibaren oyunun içinde kaldı ve 24 sayı, 6 ribaunt, 5 asistle oynadı. Toplam 72 sayı, 29 ribaunt, 11 asist. Oklahoma’da ise Durant-Westbrook-Harden üçlüsü 80 sayı, 15 ribaunt, 10 asistle bu Yıldızlar Savaşı’nı dengeledi. Yan rollerdeki isimlerden dengeyi bozan ise Shane Battier oldu. Sezonda %33’le üçlük atan Battier ilk maçtaki 4/6’sının ardından dün de 5/7 isabet bulup 17 sayı üretince ibre Miami’ye döndü.

SON yılların en keyifli serilerinden biri olmaya aday bir eşleşme bu. Dün bu keyfi kaçıracak unsurların basın toplantısında bertaraf edilmesiyle çok önemli bir adım daha atıldı.

Haberin Devamı