Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi Milan kendi isteğiyle UEFA'dan men edildi!

Milan kendi isteğiyle UEFA'dan men edildi!

Milan ile UEFA arasında anlaşmaya varıldı, İtalyan ekibi katılmaya hak kazanmasına rağmen kendi isteğiyle 2019-20 sezonunda Avrupa Ligi’nin dışında kaldı.

Milan kendi isteğiyle UEFA'dan men edildi!

İtalya liginde sezonu beşinci sırada tamamlayan Milan, gelecek sezon kendi rızasıyla Avrupa kupalarına katılmayacak. Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde eden Hakan Çalhanoğlu’nun takımı, yaşadığı finansal sıkıntılarla ilgili olarak UEFA’ya men başvurusunda bulundu.

CAS resmen duyurdu

Spor Tahkim Mahkemesi CAS’tan yapılan açıklamada, UEFA ile Milan arasında bir rıza anlaşmasına varıldığı duyuruldu. Buna göre Milan gelecek sezon Avrupa Ligi'ne katılmayacak.

Milan toparlanmak istedi

UEFA Avrupa Ligi’nin 2019-20 sezonunda yer almayarak zaman kazanacağını ve bu sürede finansal olarak toparlanacağını hesaplayan Milan’ın, bu yüzden Avrupa’daki macerasına bir sezon ara vermeyi uygun bulduğu bildirildi. Milano ekibinin bu talebini değerlendiren UEFA’nın da bunun kendi işine geleceğini düşündüğü belirtildi.

Büyüklere karşı elini güçlendirdi

Manchester City gibi başka kulüplerin de men tehlikesiyle dosyalarının incelendiği hatırlatılırken, Milan’ın men cezası almasının UEFA’nın da bu konuda elini güçlendireceği ve diğer büyük takımlara getireceği yaptırımları daha kolay uygulayabileceğine yönelik yorumlar yapıldı.

Haberin Devamı

Torino’ya gün doğdu

Milan’ın Avrupa’dan men edilmesiyle, Serie A’yı yedinci sırada tamamlayan takımın önü açıldı. İtalya’nın Torino ekibi, bu gelişmenin ardından Avrupa Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandı.

(Skorer)