Gazete Vatan Logo

Kenan'ın 5. harikası!

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 5. kez şampiyon olarak tarihi bir başarıya ulaştı.

Kenan'ın 5. harikası!

İspanya’nın Jerez Pisti’nde yapılan sezonun 11. yarışında Sofuoğlu en yakın rakibi Krummenacher’in düşmesi sonrası finişe gelmeden 5. şampiyonluğunu ilan etti ama damalı bayrağı da ilk sırada gördü

RED Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu, İspanya’nın Jerez pistinde düzenlenen Dünya Supersport Şampiyonası’nın 11. ayağında en yakın rakibi Randy Krummenacher”in düşmesi sonrası yarış dışı kalmasıyla şampiyon oldu. Yarış içinde şampiyonluğu garantilemesine rağmen birinciliği bırakmayan milli sporcu puanını 196’ya yükseltti ve Krummenacher’le farkı 63’e çıkartarak zafere ulaştı. Sofuoğlu böylelikle 2007, 2010, 2012 ve 2015’in ardından kariyerinde 5. kez Supersport’ta şampiyon oldu.

TOPRAK PODYUMDA

İSPANYA’DA düzenlenen Dünya Superstock 1000 Şampiyonası’nın bu seneki son yarışı olan Jerez’de ise Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu üçüncülüğü elde etti. Birinci sezonunu yaşadığı Superstock 1000’de kariyerindeki 2. podyumu yakalayan Razgatlıoğlu, İspanya’da üçüncü olarak 16 puanı hanesine yazdırdı. Doğum gününde podyuma çıkan Toprak Razgatlıoğlu, bu sezon 8 yarışta 70 puan toplayarak genel klasmanı aynı puandaki Lucas Mahias’ın ardından 5. tamamladı.

Haberin Devamı

MOTO GP’DE ZAFER JORGE LORENZO’NUN

MOTOGP Dünya Şampiyonası’nın 15. ayağı olan Japonya Grand Prix’sinde de kazanan Repsol Honda takımının İspanyol pilotu Marc Marquez ve sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyonluğa ulaştı. 23 yaşındaki sporcu, en yakın rakipleri olan Movistar Yamaha pilotları Jorge Lorenzo ve Valentino Rossi’nin yarış dışı kalmasıyla zafere ulaştı.