Gazete Vatan Logo
Futbol Milli maçlar öncesi e-mail skandalı!

Milli maçlar öncesi e-mail skandalı!

A Milli Takımımız'ın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki tek rakibi olan Hollanda'nın teknik patronu Danny Blind'in, cumartesi günü karşılaşacağımız Çek Cumhuriyeti'nin hocasına e-mail gönderdiği ortaya çıktı.

Milli maçlar öncesi e-mail skandalı!

A Milli Takımımız'ın EURO2016 yolundaki kaderi gruptaki son iki maçta çizilecek. Fatih Terim ve öğrencileri, cumartesi günü Çek Cumhuriyeti ile deplasmanda, salı günü ise İzlanda ile Konya'da karşı karşıya gelecek.

Ay-Yıldızlılar'ın yanı sıra, grupta üçüncü olarak Play-Off oynama ihtimali bulunan Hollanda'nın ise saha dışı faliyetlere başladığı ortaya çıktı. Üçüncü sırayı alabilmesi için iki maçını da kazanması gereken Hollanda'ya Play-Off vizesi için bu galibiyetler tek başına yeterli olmayacak. Bilindiği üzere Türkiye, finallere gitmeyi garantileyen İzlanda ve Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı iki maçtan toplam 4 puan çıkarması halinde, Hollanda doğal olarak devre dışı kalacak.

SAHA DIŞINDA DA ÇALIŞIYORLAR!

İşte bu hassas hesaplar yapılırken, Hollanda'dan şok eden bir haber geldi. Uzunca bir süre sonra finallere gidememe tehlikesi ile karşı karşıya kalan Portakallar'ın, saha dışı faaliyetlerle rakiplerimizi motive etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Guus Hiddink'in başarısız dönemi sonrası Hollanda Milli Takımı teknik direktörlüğüne getirilen Danny Blind'in, kritik Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı öncesi Çekler'in hocası Pavel Vrba'ya e-mail gönderdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

HOLLANDALI GAZETİCİLER ÖĞRENDİ

Blind'in, Vrba'ya gönderdiği elektronik postada, "Finallere katılım başarısı gösterdiğiniz için İzlanda gibi sizi de tebrik ederim" ifadelerini kullandığı belirlendi. Danny Blind'in gönderdiği mesaj ortaya çıkınca, Hollandalı gazeteciler olayın üstüne gitme kararı aldı.

DANNY BLIND DOĞRULADI

Basın mensupları, Blind'e gönderdiği e-mail hakkında sorular yöneltince, teknik adam olayı doğruladı. Blind, yolladığı mailin çok iyi niyetli olduğunu savunarak, "Evet Pavel Vrba'ya e-mail gönderdiğim doğru. Ancak bu mail onları motive etmek için değildi. Zaten Çek futbolcular, sahaya çıktıklarında kazanmak için ellerinden geleni yapacaklardır" diyerek Çek Cumhuriyeti ile ilgili beklentileri ifade etti.

HOLLANDA'YA İKİLİ AVERAJDA ÜSTÜNÜZ

Bilindiği üzere A Milli Takımımız, Hollanda ile grupta oynadığı iki maçın ilkinde Amsterdam'dan 1-1'lik skorla 1 puan almış, Konya'da oynanan rövanşı ise 3-0'lık farklı bir skorla galip bitirmişti. İkili averajda üstünlüğü elinde bulunduran Ay-Yıldızlılar, olası bir puan eşitliği halinde Hollanda'yı devre dışı bırakarak Play-Off oynama şansı yakalayacak.

Haberin Devamı

(Fanatik)