Gazete Vatan Logo
Futbol Milli Takım'da sakat kulüpte ilk 11!

Milli Takım'da sakat kulüpte ilk 11!

Milli Takımlara verilen aranın sona ermesi ve futbolcuların kendi takımlarına dönmesiyle lig heyecanı kaldığı yerden devam ediyor.

Milli Takım'da sakat kulüpte ilk 11!

Fatih Terim tarafından A Milli Takım kadrosuna davet edilen ancak sakatlıkları gerekçe gösterilerek kadrodan çıkarılan futbolculardan 6'sı dün ilk 11'de başladı.

Ömer ve Hakan Leverkusen'de 11'de

Sakat oldukları gerekçesiyle kadrodan çıkarılan Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu, Bayer Leverkusen'in Stuttgart ile 3-3 berabere kaldığı maçta ilk 11'de başladı. Ömer 90 dakika forma giyerken, Hakan 77. dakikada oyundan alındı.

Derbide 3 isim sahada

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçta sakatlıklarından dolayı yer almayan Burak Yılmaz, Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu Arena'a ilk 11'de yer aldı. Ancak Emre Belözoğlu, Galatasaray karşısında 35 dakika sahada kalabildi. Tecrübeli futbolcu yerini Selçuk Şahin'e bıraktı.

Milli takımda oynamaması ile ilgili konuşan Burak Yılmaz, şunları söyledi:
"Benim futbol geçmişime baktığınız zaman, eğer oynamakla alakalı ufacık bir ışık bile varsa sahada olduğumu hepiniz görmüşsünüzdür. Ben, Kayseri Erciyesspor maçında sakatlandım. Onun ardından 15 gün geçti. Hiç kendimi anlatmam, böyle şeyleri sevmem ama o kadar kötü bir durumda bırakıldım ki bunları söylemek zorunda hissediyorum. 15 gün boyunca hiç takımla çalışamadım. Özel sağlık ekibi ve fizyoterapistlerle çalışmak zorunda kaldım. Söylenmez belki ama bugün de iğne oldum. Sakatlığım geçmedi ancak böyle bir maçta kesinlikle sahada olmak istedim."

Haberin Devamı

Kaan Ayhan da 90 dakika oynadı

Fatih Terim tarafından A Milli Takım kadrosuna ilk kez çağrılan Schalke 04 forması giyen Kaan Ayhan da takımının lig maçında sahadaydı. 19 yaşındaki savunma oyuncusu Schalke'nin Hertha Berlin'i 2-0 mağlup ettiği maçta 90 dakika forma giydi.

Futbol otoriteleri bu futbolcuların bir sakatlığı olduğunu ancak kendi takımlarına gösterdikleri özveriyi Milli Takım için göstermedikleri için eleştiride bulundu.