Gazete Vatan Logo

Bu 'Cenk' son düdüğe kadar bitmeyecek!

A Milli Takımımız, 2018 Dünya Kupası Elemeleri'ndeki 5. maçında Finlandiya'yı dize getirip üst üste ikinci galibiyetini aldı.

Bu 'Cenk' son düdüğe kadar bitmeyecek!

9’da arka direkte gol vuruşunu yapan Cenk Tosun 13’te de kafayla topu uzak köşeye yolladı. 90+3’te Enes üst direği geçemezken Milliler puanını 8’e çıkarıp Rusya bileti için umutlarını tazeledi.

2018 Rusya için kötü başlangıç yaptığımız grupta Finlandiya galibiyetiyle iddiamızı sürdürdük: 2-0. Rakip şimdiye kadar 1 puan toplasa da oynadığı futbolla istediği sonuçları alamayan ters ve sert bir takım. Maça da baskılı başlayıp ilk 7 dakika top yaptılar. İlk atağımızda gölü bulmamız ve beraberinde gelen ikinci gol maçın kilidini çözmüş oldu.

FATİH hoca “3 puan mı, güzel futbol mu?” sorusuna “Tabii ki 3 puan” demişti. Aynı görüşteyim. Milli Takım istediğini aldı ve maçı rölantide tamamladı. Hafta başından beri Cenk’in formu dikkatimizi çekmişti. Bizi yanıltmadı ve 2 golle yıldızlaştı. Yunus aldığı topları biraz daha doğru kullansaydı orta saha üstünlüğünü kaptırmazdık. Ancak zamanla o da bu takımın bir parçası olacak. Defansın dikkati ve uyumu dün için hoşuma gitti. Emre oyuna girdikten sonra hareketlenen oyuna ise kanmayalım. Rakip düşmüştü o dakikalarda ama bu Emre birkaç seneye çok can yakacak çok.

Haberin Devamı

ENES DİREĞE

9’DA daha ilk atağımızda golü bulduk. İsmail’in soldan ortasına ön direkte Olcay ayağıyla arkaya topuk pası yaptı, Cenk de bu asisti golle tamamladı: 1-0. 13’te Selçuk’un kornerinde Cenk kafayı terse vurdurup şık bir gole daha imza attı: 2-0.

37’de Finlandiya defansının hatasında Olcay araya girdi top dizine çarptı, aut. 42’de Hetemaj’ın şutu direkten döndü. Uzatmada Enes’in kafası direkten döndü, pozisyonun devamında Arda’nın şutu da rakibe takıldı.

FUTBOL olarak değil ama sonuç olarak istediğimizi aldık. Kosova’dan da galibiyetle dönersek 9 puanlık bu serinin devamı gelir...