Gazete Vatan Logo
Futbol Milliler göz doldurdu

Milliler göz doldurdu

Antalya'da İrlanda'yı ağırlayan Milli Takım maçı Mehmet Topal'ın golüyle 1-0 kazandı.

Milliler göz doldurdu

Antalya'da İrlanda'yı Mehmet Topal'ın golüyle 1-0 yenen Milli Takım rakibine pozisyon vermedi ve oynadığı futbolla göz doldurdu.

Milli Takım maçın 52. dakikasında aradığı golü Yusuf Yazıcı'nın asistinde Mehmet Topal ile buldu.

İkinci yarıda Lucescu oyuna Enes, Yunus, İrfan Can Kahveci ve Kaan Ayhan'ı dahil etti.

İrlanda'yı mağluP eden Milli Takım diğer hazırlık maçını Salı günü Karadağ karşısında oynayacak.

MAÇIN ÖYKÜSÜ

2 018 Rusya serüveni bittikten sonra kadroda gidilen revizyon ve yeni jenerasyon dün itibarıyla meyvesini verdi: 1-0. Aslında yeni jenerasyon demeyelim, tecrübeyle de harmanlaşmış bir kadro çıktı sahaya. İrlanda Cumhuriyeti ile oynanan hazırlık karşılaşması her şeyin ötesinde test maçından ziyade sanki grup maçı havasındaydı.

LUCESCU’NUN kurmak istediği düzeni kısa dönemde anlayamamıştık. Zamana ihtiyaç vardı ve bu zaman şimdilik doğru kullanılmış. Gole kadar pozisyon anlamında zorlansak da güzel hareketler gördük. Önde baskı, sabır ve olgun atak girişimi. Rakibin 1-0’dan sonraki çabası da normal karşılanmalı. Daha bu takıma Cengiz, Abdülkadir ve Emre Mor da girecek. O zaman daha hızlı kanat organizasyonları görebiliriz. Okay nasıl formaya ısındıysa Yusuf’un da biraz daha oyuna ağırlığını koyması gerekiyor, çünkü beklentimiz yüksek…

Haberin Devamı

28’DE İLK ETKİLİ ATAK 18’de orta sahada Yusuf Erdoğan’la başlayan top kaybında araya atılan top kalemizde tehlike oluşturdu. Hogan hızlı koşup topu aldı, ancak Volkan açıyı kapatınca vuruşu yan ağlarda kaldı. 28’de biz de ilk pozisyonumuzu bulduk. Cenk önünü açıp vurdu, kaleci Doyle yatarak kurtardı. Tek pozisyonla kapattığımız ilk yarıda çok pas yapıp oyunun hakimiydik, topa sahiptik ama bu hakimiyet pozisyona yansımadı.

CEZA sahasına giremeyince bolca şut çektik! 47’de Çağlar yakın mesafeden vurdu, aut. 52’de gol geldi. Yusuf’un kullandığı kornerde Mehmet Topal ayağını uzatıp şık bir vuruşla A Milli Takımı öne geçirdi: 1-0. 67’de Hakan, rakipleri çalımlayıp zor pozisyonda vurdu, Doyle iki hamlede topa hakim oldu. Aynı ciddiyeti Karadağ maçında da görmek istiyoruz.

Haberin Devamı