Gazete Vatan Logo
Futbol 11 devrik adam!

11 devrik adam!

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 7. maçında deplasmanda Ukrayna ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Türkiye bu sonuçla 11 puanla grupta 4'üncü sıraya geriledi.

11 devrik adam!

İlk gol ofsayt 2.’si aut, hakem 1 de penaltımızı vermedi... Hepsi tamam ancak kazansaydık grupta maç fazlasıyla lider olacağımız kritik karşılaşmada oynadığımız futbol yakışmadı
HAYALLER ve gerçekler diyerek yazıya başlayalım. Ukrayna’da yenip, zirveye çıkmayı planlıyorduk. Hoca değişikliği beraberinde tüm oyun kurgusunu da değiştirmiş belli! Çıkan 11 tartışılır. Takım sanki kazanmaya değil, beraberliğe çıkmış. Birbirinden uzak, yardımlaşmanın ve iletişimin olmadığı bir anlayıştan 3 puan gelir mi?
EKSİĞİMİZ takım olamamamız. Olamadık bir türlü. Doğru düzgün pozisyonumuz bile yok. Kazanma isteği de sadece lafta. Artık bu saatten sonra matematiksel olan şansımıza güveneceğiz. Herkes kaybedecek sen puanları toplayıp Dünya Kupası’na gideceksin!
6’DA Ukrayna kornerden tehlikeli geldi. Khacheridi kafayı vurdu aut. 18’de Ukrayna golü buldu. Rakip, kısa paslarla Yarmolenko’yu topla buluşturdu. Yıldız oyuncu Volkan Babacan’ı ayrı topu ayrı köşeye gönderdi: 1-0.
AYAĞA KALKMAK ZOR
41’de kaleden degajla pozisyon verdik. Şanslıydık ki Rotan topu çıkardığında Volkan müdahale etti ama 42’de Yarmolenko yine affetmedi: 2-0.
2. yarı da daha çok top çevirdik ama ceza sahası içinde çoğalamayınca topa sahip olmanın hiçbir anlamı kalmadı. Rakip oyunu rölantide götürüp hata yapmamızı bekledi. İşte bu anlarda 78’de Konoplyanka içeriye kaçtı eğer topu kontrol edebilseydi 3. golün gelmesi an meselesiydi. Volkan 84 ve 88’de 2 gol çıkardı. Bu moralle 3 gün sonra Hırvatistan maçına nasıl çıkılır bilemedim. Takımı ayağa kaldırmak zor olacak.
A Milli Takım, Dünya Kupası Elemeleri 8. maçında 5 Eylül'de Yeni Eskişehir Stadyumu'nda Hırvatistan'la karşılaşacak.

Haberin Devamı

Maçtan notlar:

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 7. maçında deplasmanda Ukrayna ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı, yeni teknik direktörü Mircea Lucescu yönetiminde ilk maçına çıktı.

Kharkiv şehrindeki Metalist Stadı'nda oynanan ve Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılması adına büyük önem taşıyan maçta, ay-yıldızlı ekip Rumen teknik adam yönetiminde sahada yer aldı.

Haberin Devamı

Lucescu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından 2 Ağustos'ta 2+1 yıllık sözleşme imzalayarak göreve başlamıştı.

Bakan Bak da millileri yalnız bırakmadı

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tribünden izledi. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, başkan vekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst, yönetim kurulu üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu ile Kaan Terzioğlu da tribünden takip etti.

Ayrıca bazı Süper Lig, TFF 1. Lig, Spor Toto 2. ve 3. Lig kulüplerinin temsilcileri de TFF'nin davetlisi olarak tribünde yerlerini aldı.

Kaptan Emre Belözoğlu

A Milli Futbol Takımı'na 3 yıl aradan sonra yeniden çağrılan Emre Belözoğlu, Ukrayna karşısında ilk 11'de şans buldu.

Emre son olarak 2014'ün ağustos ayında milli takıma çağrılmıştı.

A Milli Futbol Takımı'nın son oynadığı Kosova maçında Mehmet Topal sahaya kaptan olarak çıkmıştı.

Haberin Devamı

Kosova maçından 7 farklı isim ilk 11'de

A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Lucescu, ay-yıldızlı ekibin son oynadığı Kosova maçına göre Ukrayna maçında ilk 11'de 7 değişiklik yaptı.

Lucescu, Ukrayna karşısında ilk 11'i Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Serdar Aziz, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan, Emre Belözoğlu, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Tolga Ciğerci ve Cenk Tosun'dan oluşturdu.

Deneyimli teknik adam, Kosova maçındaki ilk 11'den sadece kaleci Volkan Babacan, Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Cengiz Ünder'e şans verdi.

Arda Turan yedek

Kosova karşılaşması A Milli Takım kariyerini noktaladığını açıklayan ancak Lucescu tarafından milli takım kadrosuna dahil edilen Arda Turan, Ukrayna maçında yedekler arasında yer aldı.

Ay-yıldızlı ekipte ayrıca Cenk Gönen, Serkan Kırıntılı, Selçuk İnan, Çağlar Söyüncü, Oğuzhan Özyakup, Enes Ünal, Caner Erkin, Okay Yokuşlu, Nuri Şahin ve Emre Mor yedek soyundu.

Haberin Devamı

Cezalı Burak Yılmaz'ın yanı sıra Ömer Toprak, Yusuf Yazıcı, Yunus Mallı ve Kaan Ayhan ise kadroda bulunmadı.

Lucescu ve Shevchenko sohbet etti

Karşılaşma öncesinde A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve Ukrayna Teknik Direktörü Andriy Shevchenko bir süre sohbet etti.

Ukrayna'da uzun yıllar görev yapan Lucescu ile Shevchenko'nun hararetli sohbeti basın mensuplarının da ilgisini çekti.

Yoğun güvenlik önlemleri

Maç için Ukrayna polisi, üst düzey güvenlik önlemleri aldı.

Karşılaşmanın oynandığı Metalist Stadı'na çıkan yollar trafiğe kapatılırken, akreditasyonu olmayan araçlar stada yaklaştırılmadı.

Stat girişinde ise taraftarların yanı sıra basın mensupları ve VIP davetliler, ayrıntılı üst aramasından geçirildi.

Maça ilgi büyük oldu

Ukrayna-Türkiye maçına iki takım taraftarlarının da ilgisi büyük oldu.

Kharkiv'deki 38 bin 500 kişi kapasiteli Metalist Stadı'nda oynanan maçta, tribünler tamamen doldu. Bu karşılaşma için satışa çıkarılan biletler günler öncesinden tükenmişti.

Müsabakayı Türk taraftarlar da kendilerine ayrılan yerden izledi.