Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Sultanlar'a acı Portakal

Sultanlar'a acı Portakal

Yarı finali garantileyen Ay-yıldızlılarımız, 3 sette de sanki sahada yok gibiydi. Son Avrupa Şampiyonası finalistini zafere götüren isim ise 12 sayı üreten Slöetjes oldu.

Sultanlar'a acı Portakal

BAYANLAR Voleybol Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri A Grubu 3. maçında Türkiye, Hollanda’ya 3-0 mağlup olarak ilk yenilgisi aldı. Aslında dün kaybedilen sadece 3 puan değildi... Portakallar karşısında hanemize yazdıracağımız 1 puanın karşılığı grup liderliği olacaktı ve bu da muhtemel Rusya eşleşmesinden finale kadar kaçmak olacaktı ama olmadı.
KABUS gibi başladığımız ilk sette 2 teknik mola arası yediğimiz 8-3’lük seri sonrası bir daha toparlanamadık. 25-14 kaybetiğimiz setin yıldızları 5’er sayı üreten Steenbergen-Slöetjes ikilisiydi. 2. bölüm ise daha faciaydı. 8-2 geride girdiğimiz sette Hollanda’da parlayan isim Robin’di ve 25-10’la
durum 2-0 oldu.
BİR KEZ DAHA KAYBETTİK
EN dengeli oynadığımız set ise final bölümüydü. Yine 8-2 ve 16-12 gerideydik ama bu sefer ilk kez reaksiyon gösterdik. Ancak bu da yeterli olmadı. Son oyunu 25-21, mücadeleyi de 3-0 kaybettik.
AVRUPA Şampiyonası yarı finallerinin ardından bir kez daha Hollanda’ya kaybettik. Bugün oynanacak Hollanda-Hırvatistan karşılaşması grup liderini belirleyecek. Portakallar rakibini 3-0 veya 3-1 yenerse grup lideri olacak.

Haberin Devamı