Gazete Vatan Logo
Basketbol Millilerden müthiş galibiyet!

Millilerden müthiş galibiyet!

A Milli Basketbol Takımı, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ilk maçında Letonya'yı 85-73 mağlup etti.

Millilerden müthiş galibiyet!

12DEV Adam, 2019 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu ilk maçında Bursa’da ağırladığı Letonya’yı farklı mağlup etti: 85-73. Coşkulu Bursa seyircisine rağmen maça iyi başlayamayan A Milliler, Pasecniks’i etkili kullanan rakibinin 8-0’lık serisine cevap veremedi.

HÜCUMDA dağınık bir görüntü çizen 12 Dev Adam’ın faul çizgisinden kaydettiği 4 sayı dışında ilk çeyrekteki ilk basket isabeti 3.40 kala maçın yıldızı Melih Mahmutoğlu’ndan geldi. Metin’in art arda isabetleriyle çeyreği 14-20 geride kapatan ay-yıldızlılar 2. çeyrekteyse yüksek enerjiyle sahadaydı.

GÖKSENİN’İN benchten gelerek verdiği katkı, Metecan’ın devreye girişi ve savunmada artan sertlikle skora denge geldi. Semih’in devreye 2.40 kala bulduğu sayılarla Milliler 31-30 öne geçti. 37-34 önde tamamladığımız devrenin son anlarında Semih’in sakatlanarak oyuna devam edememesi ne yazık ki oldukça moral bozucuydu.

MELİH BÜYÜK OYNADI

İKİNCİ yarının tamamında kontrolü elinde tutan 12 Dev Adam, Semih’in yokluğunda Sertaç’ı çember altında etkili kullandı. Savunmada ortaya koyduğu agresifliği hücumda Barış’ın liderliğiyle süsledi. Melih’in 16 sayıyla yıldızlaştığı 3. çeyrek farkı çift hanelere taşıyan kırmızı-beyazlılar, galibiyet ateşini de 3. periyot itibariyle yaktı.

Haberin Devamı

67-54 gidilen son 10 dakikada da kontrolü elden bırakmayan Ay-yıldızlılarımız, seyircisinin de desteğiyle rakibine geri dönüş şansı tanımadı. Daha da önemlisi pek çok eksiği olmasına ve Semih’i ne yazık ki kaybetmesine rağmen Barış’ın önderliği, Göksenin’in enerjisi, Melih’in tecrübesi, Metecan’ın yetenekleri… Dünya Kupası yolunda umut veren sayfaların ilkiydi.