Gazete Vatan Logo

Millilerden sessiz prova

A Milli Takım Üsküp'te Makedonya ile karşı karşıya geldi. Milliler maç boyunca aradığı golü bulamayınca maç eşitlikle sonuçlandı.

Millilerden sessiz prova

DÜNYA Kupası Grup Eleme maçında pazar günü Kosova ile karşılaşacak olan A Milli Takım, Makedonya ile yapılan hazırlık karşılaşmasında sahadan beraberlikle ayrıldı: 0-0. Son dönemde yapılan tüm hazırlık karşılaşmaları önemsenmişti ve en azından bazı maçlar öncesi ışık tutardı, ancak ilk kez millilerin bu kadar maça kendilerini veremediğini gördük. Rakip daha iyiydi, hatta 2. yarı galibiyete de yakın olan taraftı. Tabii ki, puan maçı böyle geçmez. Sakın ola rakibimizi küçümsemeyelim. Puan kaybına tahammül yok!
MAÇ o kadar isteksiz başladı ki; koskoca ilk yarıda pozisyon bile olmadı. Milli takım sezonun yeni bitmesinden dolayı yorgunluğunu o kadar hissettirdi ki; atağa bile çıkmakta zorlandı. Makedonlar, hızlı hücumla Alioski’yi kanatlardan çok kaçırsa da son paslardaki beceri eksikliği gol pozisyonuna girmeden sona erdi.
ONLAR İÇİN İYİ OLDU!
2. yarı değişen takımla birlikte oyun anlamında da değiştik. Selçuk, Emre ve Cengiz’le hareketlendik ancak yine pozisyona girmekte zorlandık. İbre bu dakikadan sonra Makedonya’ya döndü. 68’de Pandev’in araya kaçıp vurduğu pozisyonda Kaan golü önlerken Pandev’in 71’deki pozisyonunda Ozan bu sefer araya girip topu kornere gönderdi. 83’te Alioski vurdu, az farkla aut. Yine 83’te Trajkovski’nin sert şutunda Volkan yere yatıp topu kontrol etti. 89’da Trickovki’nin şutunda da Volkan kalede gol izni vermedi. Bizim için değil ama Makedonya için iyi bir sınav oldu…
Milliler maç sonu direkt uçağa geçti
MAKEDONYA ile dün Üsküp’te yaptığı hazırlık maçı sonrası A Milliler ayağının tozuyla havaalanına gitti. Alexander The Great Havalimanı’ndan İtalya’nın Trieste şehrine geçen Ay-yıldızlılar buradan da kamp yapacakları Slovenya’nın Portoroz şehrine gitti.
CUMARTESİ gününe kadar burada hazırlıklarını sürdürecek olan milliler daha sonra Arnavutluk’un Tiran şehrine, buradan da pazar günü Kosova ile oynanacak Dünya Şampiyonası Elemeleri karşılaşması için maçın oynanacağı İşkodra şehrine hareket edecek.

Haberin Devamı