Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Millilerimizden 3 madalya daha!

Millilerimizden 3 madalya daha!

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devam eden 1. Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nın ikinci gününde Türk sporcular 3 bronz madalyanın daha sahibi oldu.

Millilerimizden 3 madalya daha!

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından ilk kez düzenlenen ve 63 ülkeden 578 sporcunun mücadele ettiği 1. Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nın ikinci gününde Türkiye, 3 madalya kazandı. Şampiyonanın ilk gününde 2 bronz madalya kazanan Türkiye, ikinci gün 3 bronz madalyayı daha elde ederek madalya sayısını 5'e çıkardı.

Bayanlar 41 kiloda ülkemizi temsil eden Hilal Şimşek, ilk turda İranlı Nafiseh Reisi'yi 4-2, ikinci turda Amerikalı Daniella Wassell'i 2-0 ve çeyrek finalde Azeri Diana Gadhzalieva'yı 7-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Tayvanlı Jeih Die Chen'e 8-4 mağlup olan Hilal Şimşek, Dünya üçüncüsü oldu.

Bayanlar 44 kiloda İrem Erdoğan, ilk turda İspanyol Noela Corral Madrid'i 11-4 yendikten sonra ikinci turda Brezilyalı Dangela Guimares' 9-8, çeyrek finalde ise Belaruslu Milana Siarkova 7-1 mağlup etmeyi başardı. İrem Erdoğan, yarı finalde Letonyalı Tarvida Jolanta'ya 6-2 mağlup olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 45 kiloda mücadele eden Mertcan Dolmacı, Kenyalı rakibinin maça çıkamaması sonucunda ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Slovak Michal Matiko'yu 20-3, çeyrek finalde ise Filipinler Raymundo Alombro'yu 17-14 mağlup etti. Yarı finalde Rus Vladislav Moiseev'le karşılaşan Mertcan Dolmacı, rakibine 15-10 yenilerek Dünya üçüncüsü oldu.

Haberin Devamı

Tatamiye çıkan diğer sporcularımızdan erkekler 41 kiloda Ahmet Özçiçekler ilk turda İngiliz Owen Turner'ı 22-10 yendikten sonra ikinci turda Hindistan'dan Abdul Wahid'e 12-9 yenilerek elendi. 49 kiloda ülkemizi temsil eden Özgür Mutluca ise ilk turda Amerikalı Austin Tran'a 15-12 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

Şampiyonanın 3. gününde erkekler 53 kiloda Bahattin Babat ve 57 kiloda Samet Erkovan ile bayanlar 47 kiloda Sefa Ceren Koyuncu, 51 kiloda Tuğba Yılmaz ve 55 kiloda Aleyna Yılmaz madalya için mücadele edecek. Türkiye, şampiyonanın ilk gününde bayanlar 33 kiloda Emine Göğebakan ve 37 kiloda İrem Bekdaş ile 2 bronz madalya kazanmıştı.