Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Minderde 18 yıl aradan sonra 3 altın

Minderde 18 yıl aradan sonra 3 altın

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 2015'te 18 yıl aradan sonra dünya şampiyonasından 3 altın madalya çıkardıklarını söyledi.

Minderde 18 yıl aradan sonra 3 altın

Aydın, 2015 yılını değerlendirdiği AA muhabirine, federasyonda olağanüstü seçimle göreve geldiklerini anımsattı. Aydın, göreve başladıktan 3 ay sonra 1. Avrupa Oyunları'nı, ardından da eylül ayında ABD'nin Las Vegas kentinde katıldıkları dünya şampiyonasını başarıyla geçtiklerini ifade etti.

Dünya şampiyonasında 18 yıl aradan sonra 3 altın madalya kazandıklarını belirten Aydın, şöyle konuştu:

"Las Vegas'ta 18 yıl aradan sonra 3 altın madalya aldık. Büyük bir başarıya imza attık. Federasyon olarak 2015 yılından memnunuz. Geçen sene dünya şampiyonasında bir şampiyon çıkartırken, bu yıl sayı 3'e yükseldi. Hedefimiz artık 2016 Rio Olimpiyatları. Burada da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kan değişikliğine gidildi

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, milli takımlarda görev yapan antrenörlerde değişikliğe gitti.

Minderde yeniden yapılanma kapsamında serbest güreş milli takım teknik direktörlüğüne İbrahim Akgün, bayan milli takımına İsmail Kosukoğlu getirildi. Grekoromen güreş genç milli takımı ise büyükler milli takımı teknik direktörü Salih Bora'ya bağlandı.

Haberin Devamı