Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Mircea Lucescu: Beşiktaş kazanır

Mircea Lucescu: Beşiktaş kazanır

12 sene sonra Ukrayna'da Dinamo Kiev’e rakip olan Mircea Lusecsu, eski takımı Beşiktaş’ın bu akşam oynayacağı maçı değerlendirdi.

Mircea Lucescu: Beşiktaş kazanır

Türkiye’de 2 sene Galatasaray’ı, 2 sene Beşiktaş’ı çalıştırdıktan sonra 12 sene Ukrayna’da Shakthar Donetks’in başında görev alan Mircea Lucescu şu anda Rusya’da Zenit’in teknik direktörü. Hem Beşiktaş’ı hem de 12 sene rakip olduğu Dinamo Kiev’i çok iyi tanıyan Rumen çalıştırıcıya bu akşam Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak olan Beşiktaş-Dinamo Kiev maçını sorduk.

Zenit’in yarın Avrupa Ligi’nde oynayacağı AZ Alkmaar maçı öncesi sorularımızı yanıtlayan Lucescu, Şampiyonlar Ligi’nde hiçbir maç için favori göstermenin doğru olmayacağını söyledi ama ekledi: “Beşiktaş kazanır.”

Dinamo Kiev’in çok ekstra futbolculara sahip olmadığını ama takım oyununda önemli bir ekol olduğunu belirten Lucescu maçla ve Dinamo Kiev’le ilgili şunları söyledi:

“Ukrayna futbolunun genel yapısı mücadeleci ve birlikte oynamayı bilen takımlardan oluşuyor. Çok yetenekli, ekstra futbolcular yok. Ama Dinamo iyi bir takım. Sert ve hızlı oynuyorlar. Beşiktaş maçı kazanmak istiyorsa aynı şekilde karşılık vermeli.

Fazla alan bırakmadan birbirine yakın oynayan bir takım Dinamo. Hızlı çıkıyorlar. Beşiktaş orta alanda top kaybı yapmadan sabırla oynarsa sonuca ulaşır. Benfica maçında izlediğim Beşiktaş’ı beğendim. Ekstra futbolcular var. Quaresma ve Talisca bunların başında geliyor. Elde böyle futbolcular varken çift forvetle maça başlamak riskli olabilir.

Haberin Devamı

Benim fikrim Beşiktaş’ın maçı kazanacağı yönünde. Arkada sağlam durup, top kaybetmeyip, kaliteli futbolcuları rakip kaleye yakın topla buluşturabilirlerse Beşiktaş pozisyonlar bulacaktır. Şampiyonlar Ligi’nde favori göstermek doğru değil ama evsahibi avantajını da düşününce Beşiktaş’ın galibiyete yakın olduğunu söyleyebilirim. Beşiktaş maçı kazanırsa gruptan çıkma yolunda da cesaret kazanacaktır.”

(Gamaspor)