Gazete Vatan Logo
Futbol Mircea Lucescu'dan kura değerlendirmesi

Mircea Lucescu'dan kura değerlendirmesi

EURO 2020 Grup Elemeleri'nde A Milli Takımımızın H Grubu'ndaki rakipleri belli olduktan sonra teknik direktör Lucescu değerlendirmede bulundu.

Mircea Lucescu'dan kura değerlendirmesi

EURO 2020 Grup Elemeleri'nde A Milli Takımımız H Grubu'nda Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra ile eşleşti. Kura çekiminin ardından teknik direktör Lucescu değerlendirme yaptı.

İşte Rumen teknik adamın açıklamaları: "Grupların tamamı birbirine denk. Fransa ile oynayacağız. Tabii ki kolay değil. Bizim oyuncularımız için önemli olacak. Maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. Bütün maçlar önemli. Umuyoruz ki genç takımımız daha iyi performans ortaya koymaya başlar. Oyuncuların kendi takımlarında oynamaları önemli. İlk olarak inşallah Fransa ile oynamayız. Üstüne koyarak gitmek istiyoruz. Takımlar içinde ayrım yapılmamalı. Büyük turnuvalar kolay değil. En iyi şekilde konsantre olup hazırlanmamız lazım. Andorra ve Moldova'ya karşı da kazanmalıyız.

"İzlanda'yı tanımamız avantaj"

İzlanda'yı tanımamız avantaj. Oyuncuları pek fazla değişmedi. Son Dünya Şampiyonası'nda 2 sene önceki performansı ortaya koyamadılar. Yaş ortalamaları 28-29'a çıktı. Fiziğe dayalı futbol oynuyorlar. 7 ayda yeni bir takım oluşturduk. Bazı maçları deneyimsizlikten kaybediyoruz. Bireysel hatalardan yeniliyoruz. Arnavutluk iyi bir takım. Yeni bir turnuva başlıyor. Farklı bir atmosfer olacak. Tecrübeli oyuncuları almaktan ziyade alttan yeni oyuncuları getirmeye odaklandık."

Haberin Devamı